Türkiyenin Sesi Radyosu'na tayinim çıktıktan sonra onunla Aytaç Bilgiç ağabeyimin önerisi üzerine tanıştım. Öğrendim ki TRT'den önce 1964’de Anamur’da kurulan ve günde 18 saat Türkçe, İngilizce ve Rumca yayın yapılan radyoda görev yapmış.

Savaş KıratlıŞener Mete

Resmi adı Kısa Dalga A Radyosu olan bu istasyonunun, 1964–1974 döneminde Anamur’daki yayın hayatı içinde yaptıkları özverili çalışmayla Kıbrıs Türkünün moralinin en üst düzeyde tutulmasına çok emek verenlerden biriydi Savaş Kıratlı. 20 Temmuz 1974'e kadar Kıbrıs Türk mücahitlerinin sesi olmuş ve Kıbrıslı Türkleri motive etmişlerdi.

Türkiyenin Sesi Radyosunda Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu ve her görüşünde "Nasılsın Şener" diye başlayan hatır sorma sohbetleri yapıyorduk. TRT Haber Merkezi'ne geçtikten sonra Güntaç Aktan ile birlikte aynı odada Başkan Yardımcılığı görevine devam etti. O bizim Başkanımızdı. 
Naif, kimseyi kırmayan, sesini asla yükseltmeyen, yalnızca işi yapan ve genellikle makamında oturan, gelen haberlerin son kontrolünü yapan bir Başkan idi. Savaş abimizdi. Savaş abi Türkiyenin Sesi Radyosuna daha doğrusu Dış Yayınlara Başkan oldu. Bir iki kez görüştük sadece. Çünkü o yıllarda biz TRT yayıncılarında, "işin yoksa yöneticiyi meşgul etmeyeceksin" anlayışı vardı ve bu ilke hep sürdü.

TRT'den emekli olduktan sonra Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Yardımcısı idi. Aynı saygınlıkta devam eden görevi süresince cemiyetin protokol işlerinde ve toplantılarında Savaş abiyle hep görüştük, "Nasılsın Şener" diye başlayan hal hatır sorma faslımız devam etti. Bundan 40 gönce Gazeteciler Cemiyeti'nin Sıhhiye'de açtığı Kıbrıs fotoğrafları sergisinde şeref konuğu KKTC'nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu idi. Açılış konuşmasını Savaş Kıratlı yaptı ve Sayın Korukoğlu'nu mikrofona davet etti. Gördüm ki Savaş abi, konuşmakta zorlanıyor, sesi zor çıkıyordu. Ama buna rağmen açılış konuşmasını zorlanarak da olsa yaptı ve büyükelçiyi ağırladı. Anamur Radyosu konusunda kendisine kısa bir bilgi verdi. Geçen hafta hastaneye yattığını duydum. Aradığımda, kızı ağlıyordu.

Vefat haberi içimizi ağlattı.

Çok güzel anılar bıraktı Savaş abimiz. Çok güzel ve değerli bir insandı. Mekânı cennet olsun, nur içinde yatsın.