Libya'ya NATO müdahalesi. Kaddafi'nin yıkılması ve canına kıyılması... Suriye'nin iç savaşa sürüklenmesi ve parçalanması... İkinci Irak işgalinde sergilenen duruş... Afgan, Suriyeli, Afrikalı sığınmacıların Türkiye'ye doldurulması...

Hakan Şanlıtürk

Bunlar Türkiye'ye atılmış ağır kazıklar. Sorumlu mevkiinde duran da AKP iktidarı. Tabi Ahmet Davutoğlu faktörü bunların çoğunda vebal sahibi.

Bunlara karşın... Savunma sanayinde yapılanlar AKP iktidarının yüzakıdır. Türkiye'nin kendi yerli silah sanayinin gelişmesi, kendine yeter hale gelmesi başarıdır. Tabi bir eksikle. O da uçak mevzusudur. Kaan uçağımız için yoğun mesai harcanması güzeldir lakin bölgenin ve dünyanın içinden geçtiği şu sıcak atmosferde uçaklarımızın da hazır olması gerekirdi. Kaan göreve başlayana kadar ihtiyacımız olan uçaklara sahip olmalıydık.

Ekonomimiz kötü. Halkımız gerçekten büyük vefa gösteriyor. Hergün artan fiyatlar canına tak demesine karşın isyan etmiyor. Buna karşın iktidar milleti çıldırtacak adımlar atmaya devam ediyor. Tasarruf yok, kamu kaynaklarına sahip çıkmak yok. 

Neden böyle diyorum? İzah edeyim...

Eğer geliri adil dağıtmış, kamu kaynaklarını peşkeş çekmemiş olsaydınız halkın güven sorunu olmazdı. Siz halka yeni vergiler bindirirken asgari 100 milyar değerindeki bakır madenini 3.5 milyara iktidara yakın bir iş insanına verirseniz hiçbir inandırıcılığınız kalmaz. Bazen "iktidarın içinden birileri Tayyip Bey'e tuzak mı kuruyor?" diye içimden geçirmiyor değilim.

Önce kendinize çeki düzen verin. Sonra devletin malına kendi malınız gibi sahip çıkın. Geliri eşit dağıtın. Ardından da halktan fedakarlık isteyin. İşte o zaman halkın size diyeceği birşey olmaz.

İsrail saldırganlığı tahammül edilecek sınırı çoktan aştı. Amerika'daki siyonist lobinin desteği ile İsrail azıttı. Bizde güzel bir söz var. Denir ki; "Azıtanı teneşir paklar." 

Tarihte Hitler örneği var. O da azıtmıştı sonu feci oldu. Lakin bedeli ülkesi ve Alman halkı ödedi. Netenyahu da anlaşılan o yolda gitmeye kararlı. Umarın dünyanın sağduyulu insanları bu barbarlığa bir an evvel engel olur da dünya ve insanlar daha fazla ağır bedeller ödemez...