Kolay değil, 57 yıllık bir turnuvayı düzenlemek. Bu işi TSYD Ankara Şubesi gerçekleştirdi. Yıllar önce TSYD Genel Merkezinin öncülüğünde düzenlenen turnuvada Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yan çizmesi ile sorumluluk Ankara’ya düştü.

Güray Soysal

57 YıllıkŞimdilerde sorumluluk Ankara Şubesinin omuzlarına yüklenmiş durumda.
Futbol tarihimizde en uzun soluklu futbol turnuvası olarak gösterilen TSYD Kupasının 57’ncisi de gerçekleştirildi.
Her türlü engele karşın, kupa turnuvasının 57’ncisini gerçekleştiren TSYD Ankara Şubesi yöneticilerini kutlarım.

Bu gençlere sahip çıkılmalı

Artık Paris 2024 Olimpiyat Oyunları geride kaldı.
Yöneticiler geleceğimiz olan genç sporculara sahip çıkıp, hemen büyük şampiyonaların hazırlığına başlamalıyız.
Bunun son örneği yüzücümüz Kuzey Tunçelli oldu.
Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil yarışını 5. tamamladı. Olimpiyat oyunları tarihinde yüzme branşında finale kalan ilk Türk sporcu olan 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, Paris La Defense Arena'da yapılan erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde yarıştı.

Tunçelli
Final yarışını 14.41.22'lik dereceyle tamamlayan genç milli yüzücü, olimpiyat oyunlarını 5. sırada bitirdi.
Türkiye'nin olimpiyat kafilesindeki en genç sporcu olan Kuzey Tunçelli, kariyerinin en iyi derecesini yaptı.
Müsabakanın ardından hedefini gerçekleştirdiğinin altını çizen genç sporcunun açıklamaları şu şekilde:
"Çok inanılmaz bir yarıştı. Bana destek olan herkese teşekkürler. Hedefi gerçekleştirdim. Dünya gençler rekoru kırdım fakat bu Olimpiyatlar benim için sadece bir başlangıç. İleriki Olimpiyatlar'da madalya kazanmak ve ülkemi gururlandırmak istiyorum. Bugün adrenalinden dolayı dünden daha iyiyim. Gerçekten çok yoruldum. Burada yarışmak, büyük rakiplerin olması inanılmaz bir duygu. Birbirimizi destekleyip dereceleri yukarı taşımak istiyoruz. Çok büyük yaşta rakiplerim vardı. Bunlardan biri Amerikalı Finke'ydi, dünya rekoru kırdı. Dünya rekoru için her zaman durmadan ilerleyeceğim. Tüm Türkiye'ye söz veriyorum. Hiçbir zaman durmayacağım ve hedeflerimi gerçekleştireceğim. Çok büyük bir tecrübe kazandım. İleride bu tecrübeleri kullanacağım."

Raif ÖzelHalterde şimdilik 5 aday var

Paris Olimpiyatları'nın ardından federasyonlarda seçim heyecanı yaşanacak.
Mevcut Başkanların yanı sıra seçime girmeye hazırlanan birçok isim, çalışmalara başladı. Halter Federasyonu, adaylar açısından en çok rağbet görenlerin başında geliyor. Ekim'de yapılması planlanan seçim için daha şimdiden 5 aday kolları sıvadı.
Mevcut Başkan Talat Ünlü, tekrar aday olacak. Ünlü'ye ilk rakip, eski haltercilerden Gürsel Dedeoğlu oldu. ASKİ'nin Teknik Direktörü Raif Özel de aday olacağını yakın çevresiyle paylaştı. Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yola çıkıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aday çıkarmaya hazırlanıyor. Eski halterci ve milli takım antrenörü Mehmet Yılmaz, delegelerden oy isteyecek. Bir sürpriz isim daha var. Eski Başkanlardan Hasan Akkuş da yarışa girebilir. Eski Spor Genel Müdürü ve hali hazırda AK Parti Milletvekili Mehmet Baykan'ın, hemşehrisi için nabız yokladığı iddia edildi.

MalikMalik Beyleroğlu

21 Ocak 1970’ta Azerbaycan'da doğdu ve Sovyetler Birliği millî takımı ile başarılar kazandı. Bu ülkenin 1991'de dağılmasından sonra Türkiye'ye göç etti ve Türk vatandaşlığını aldı. 

1992 yılından itibaren Fenerbahçe'de spor yapmaya başladı. 16-18 Ekim 1992 tarihlerinde Kütahya'da düzenlenen Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda ilk Türkiye birinciliğini kazandı. 
ABD'nin Atlanta kentinde düzenlenen 1996 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanarak finalde Kübalı Ariel Hernández'e 11-3 yenildi ve Türkiye'nin bu spor dalında o tarihe kadar olimpiyatlarda aldığı en büyük başarıya ulaştı. 
Bu başarısıyla Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından, 59 büyük Türk sporcudan biri seçildi. 1997 yılında İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 75 kiloda bronz madalya kazandı. 17 Ağustos 1999 Depremi'nde şans eseri hayatta kaldıysa da, tüm mal varlığını yitirdi ve geçinebilmek için bir süre profesyonel boks yaptı.

Aktif spor yaşantısını sonlandırdıktan sonra Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda öğretmenlik yaptı.