3 Haziran 1981’de Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan Ankaragücü futbolcuları, zaman zaman toplanıyor. Trabzonspor’u Nazmi Erdener’in golüyle 1-0 yenen zamanın büyük takımının futbolcuları geçenlerde bir araya gelerek eski günleri yadettiler.
ŞAMPİYON EKİP, HAZIR KITA
Toplantıya Adil Eriç, Hrubesch Mehmet Şahin, Bonhof Nazmi Erdener, Hikmet Hancıoğlu, İhsan Kavak, Cüneyt Memişoğlu, Erhan Çağlayan, Mehmet Soykök, Maradona Sadık Aksöz, gol Kralı Ertan Adatepe ve Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Başkanı İsmail Dilber’i de yanlarına alarak görüntüyü tamamladılar.
BAŞARILI BAŞKAN’A YENİ GÖREV
Bilhassa kadınlar voleybolunda dünya klasmanında yer alan Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Uluslararası Konsey Başkanlığına getirildi.
Üstündağ, uluslararası arenada büyük bir onur olarak görülen bu önemli görevi 2024-2028 yılları arasında sürdürecek ve dünya voleyboluna liderlik edecek.
FIVB kurullarında yer alacak diğer Türk isimler şunlar:
Voleybol konseyi uzmanı: Nilüfer Başak Shimonsky
Finans komisyonu üyesi: Orkun Özel
Hukuk komisyonu üyesi: Çiğdem Dilek
Sağlık komisyonu üyesi: Prof. Dr. Yusuf Erdem
Kitlesel katılım ve kar voleybolu komisyonu üyesi: Oğuz Değirmenci
Voleybol ligleri ve kulüpleri konseyi üyeliği: Türkiye
MERAKLA BEKLENEN STAT
Başkentlilerin dört gözle beklediği, 19 Mayıs Stadının görüntüsü yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
4 yıllık beklemeden sonra temeli atılan ve 2026’da hizmete hazır olacağı söylenen 19 Mayıs Stadının inşaatı geceleri de devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bölge Müdürü Mustafa Çetin’in verdiği bilgiye göre, 2027’de biteceği söylenen inşaatın bir yıl öne çekilip, 2026’da biteceği iddia ediliyor.
Şöyle veya böyle Başkentlilerin merakla beklediği yeni 19 Mayıs Stadının bitmesini her Başkentliler gibi, bende bekliyorum.
MADALYANIN YOLUNA İLK ADIMI ATILDI
Şampiyon sporcular modern tesislerden yetişir.
Bunun içinde tesis birinci şartı.
Diğerleri ise, o tesisleri kullanacak sporcular başarılı teknik adamlar sayesinde yetişir.
Ondan sonra da madalyaların gelme yolları gözlenir.
Bu düşünce ile yola çıkan Kızılcahamam Belediyesi, ilk adımı tesis yapmakla attı.
Hizmete giren havuzda 7-14 yaş grubu çocuklar uzman antrenörler eşliğinde yüzme kurslarına başlayacak.
Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, spor projeleri kapsamında Kirmir Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu hizmete açtıklarını belirtti.
Acar yaptığı açıklamada yüzmenin hem fiziksel hem de ruh sağlığına büyük katkılar sağlayan bir spor olduğunu belirterek, "Halkımıza modern ve hijyenik bir yüzme ortamını yeniden sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu tesisimizden faydalanmaya davet ediyorum. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu fırsatı değerlendirmesini önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.
MUSTAFA DAĞISTANLI
11 Nisan 1931'de Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Söğütpınar köyünde (günümüzde Ayvacık'a bağlı) dünyaya geldi. Ailesi Kafkasya Avarlarından olup Dağıstan göçmeni. Dedesi Şeyh Şamil'in ordusunda savaştı. Şeyh Şamil birkaç yüz kişi kalıncaya dek savaşıp teslim olduktan sonra dedesi de birkaç arkadaşıyla Samsun'a yerleşti. Babasını 7 yaşındayken kaybetti. Altı kardeşi vardı. Güreşe küçük yaşta karakucakla, minder güreşine ise 18 yaşında deniz askerliği sırasında başladı. 1951'de 57 kiloda güreştiği Nasuh Akar'ı yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Milli mayoyu ilk kez 1953'te giydi. 1954'te Tokyo'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonasında serbest stilde, 1955'te Barselona'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda grekoromen stilde birincilik aldı. 1956'da Melbourne Olimpiyat Oyunları şampiyonu oldu. 62 kiloya geçtikten sonra 1957'de İstanbul'da ve 1959'da Tahran'da Dünya şampiyonluklarını kazandı. Bu arada 1958'de Sofya'da hiç yenilgi almadan dünya ikincisi oldu. 1960'ta Roma Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı, ardından aynı yıl Burgaz'da Balkan şampiyonluğunu kazandı ve güreşi bıraktı.
Kendine has en iyi güreş teknikleri; Yerden kaldırıp ters sarma, Dana bağı dalış pozisyonuna girerken uygulamak olan Dağıstanlı, Türkiye'de yaptığı 320 güreşten 319'unu, uluslararası karşılaşmalarda yaptığı 73 güreşten de 70'ini kazandı. Serbest stilde hiç yenilgi almayan ve hiç tuş olmayan Dağıstanlı, güreştiği dönemde dünyanın en iyi güreşçilerinden biri olarak kabul edildi.[4]
Güreşi bıraktıktan sonra antrenörlük yaptı ve Türkiye Güreş Federasyonunda görev aldı. 1973-1980 yılları arası 15. ve 16. dönem Adalet Partisi Samsun milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Evli ve 7 çocuk babası olan Mustafa Dağıstanlı Ankara'da ikamet etti.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan Dağıstanlı, 18 Eylül 2022 tarihine Antalya'da tedavi gördüğü özel hastanede 91 yaşında vefat etti. 20 Eylül'de Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.