Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin gönderilmesi için imza veren dört Süper Lig kulübü küme düştü. Ankaragücü, Pendikspor, Karagümrük ve İstanbulspor başkanları Büyükekşi’nin gitmesi için imza koyarken, bu konuda Galatasaray aksi görüşle lig şampiyonluğunu kazandı.

Büyükekşi-4Güray Soysal

Galatasaray’ın şampiyonluğuna leke süremezken, şu imza verme konusu midemi bulandırdı.
Sadece küme düşen 4 takım bu imza vermekten dolayı ceza çekmedi.
Bu takımlara ilaveten ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe de, çok istemesine karşın, şampiyon olamadı, ikinci sırada kaldı.
Bu imza verip veya vermeme konusunun ortaya çıkardığı gerçeği de görmemezlikten gelemeyiz. 
Sadece böyle bir tesadüfe dikkat çekmek istedim...

3 başkentli buluştu

3 BaşkentAnkaragücü 6’ncı kez kümeden düşerken, önümüzdeki sezon 3 Başkent Ankara takımı 1’nci Ligde zirve mücadelesi verecek.
Ankaragücü’nün yanı sıra Gençlerbirliği ve Keçiörengücü, 1’nci Ligde Başkent Ankara’nın yükünü çekecek.
Temennim şöyle olacak...
Bu 3 takımdan birisi gelecek sezon 1’nci Ligde şampiyon olurken, diğerinin ilk 2 içine girmesi isteniyor.  Başkent’in diğer üçüncüsüsün de ilk 7 arasına girip, Süper Lig mücadelesi vermesinden başka temennimiz olmayacak.
Tabii...
Bu 3 Başkent takımı birbirine çelme atma yarışında olmamaları şartı ile.

Hedefine koşan sporcu

İlke ÖzyükselModern Pentatlon Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan milli sporcumuz İlke Özyüksel harıl harıl Paris Olimpiyatlarına hazırlanıyor.
İmkanları dahilinde girdiği müsabakalarda ülkemizin isminin hep ön plana çıkartan, bu sessiz, ancak başarılı sporcumuz çalışmaları hakkında neler söylüyor:
"Ankara’daki final Paris 2024'ün provasıydı. Fark baskı altında yaratılır. Bilinmezliğe hayatımızı feda ediyor, fedakarlık yapıyoruz. Olimpiyatın her salisesini, saniye değil salisesini düşünerek çalışıyorum ve yaşıyorum". Kısalan hedefim Olimpiyatta ülkemin isminin ön plana çıkmasıdır.”

Erkekler, kadınların gerisinde

ErkeklerÜlkemizdeki voleybolun yükünü Kadın Voleybol Takımımızın taşıdığı gerçeğini bir kez daha gördük.
Antalya etabında oynanan Milletler Liginde 4 maçta filenin Efeleri aldıkları 4  set sayısı ile yine kadınlarımızın gerisinde kaldı. Önce Kanada, sonraları Hollanda, Fransa ve Amerika’dan alınan seri yenilgiler, gerçeği ortaya çıkardı.
İtalyan başantrenör Alberto Giuliani ile 25 Aralık’ta yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Fransız başantrenör Cedrid Enard, milli takımla ilk organizasyonunda “Sıfır” çekti.
Şimdi, "Filenin Efeleri", ligin ikinci haftasında 5-9 Haziran'da Japonya'da, üçüncü haftasında da 18-23 Haziran'da Slovenya'da mücadelesini sürdürecek.
Anlaşılan, Efeler bu kafada “Sıfır” çekmeye devam edecek.

Ali Kayalı

Ali Kayalı1965’de Bulgaristan’da dünyaya gelen Ali Kayalı Bulgaristan'ın meşhur pehlivanlarının yetiştiği Deliorman bölgesinde doğdu. 1979 yılında güreşe başladı, 1990 yılında Türk vatandaşlığına geçip ve Türkiye adına 1990 yılında güreşmeye başladı. 1992 Yaz Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandı. Bunlar dışında Dünya Güreş Şampiyonası'nda, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ve Akdeniz Oyunları'nda madalyalar elde etti.
1991 yılında Özel Sedat Simavi Ödüllerinde spor kategorisinde 2. sırada dünya ağır sıklet güreş şampiyonu olarak ödül aldı. 
Güreşi bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladı.