Futbolun tüm unsurlarının çalışanları profesyonel olurken, dişlinin esas unsuru amatör... Buna son olarak, 3 Başkent takımının teknik adamlarının değiştirilmesini örnek gösterebilirim.
Güray Soysal
2’nci yarıya başlarken, önce acele davranan Keçiörengücü teknik adamına yol verdi ve Erkan Sözeri’yi getirdi.
Sonra...
Ankaragücü Kemal Özdeş’i, Gençlerbirliği ise Hüseyin Eroğlu’nun takımın teknik patronluğuna oturttu.
Bakalım bu 3 teknik adam mevcutlarla 2’nci yarının sonuna kadar kulüplerinde kalabilecek mi?
Zaman bunu bir kez daha gösterecek.
Ancak..
Gerçekte bu 3 Başkent takımının yöneticileri takımlarını yönetmeye devam edecek.
Ondan sonra neden “balığın baştan kokma” meselesinin ne olduğunu sağa-sola sorup duracağız...
Ayıbın en büyüğünü yaptılar
Daha geçenlere kadar Türkiye’nin Kadın futbolunun 1 numarası olan Ankaralı Gamze Durmuş Pakkan, Futbol Federasyonu tarafından kadro dışı bırakılmış.
Gerekçe ise, bu başarılı kadın futbol hakemimizin hamile olmasıymış.
Eşi Burkan Pekkan’da klasman hakemliği yapıyor. Gamze Durmuş Pakkan, 1994 doğumlu FIFA kokartlı listesinde yer alan futbol hakemi. Ayrıca aktif olarak Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. Gamze Durmuş Pakkan, hakemlik kariyerine 2014 yılında başlamış ve daha sonrasında çeşitli liglerde ve turnuvalarda görev aldı.
Böylece profesyonel liglerde, kadın ve erkek maçlarından uluslararası organizasyonlara kadar geniş bir yelpazede deneyim kazandı.
Geçen sezona kadar FIFA listesinde yer alan bu geleceğin annesine Federasyonun darbesi unutulmayacak.
Unutulmaması gereken, Futbol Federasyonun onayı ile Merkez Hakem Kurulunun ayıbı karşımızda durması.
İşte sporun geliştirileceği proje
Sporun insan sağlığına ve ekonomisine sağladığı yararlar malum.
Kimi başarının ortaya çıkardığı yararlardan her zaman kazancı çıkar.
İşte onlardan biride masa tenisçimiz Abdullah Öztürk.
Elde ettiği başarıları süslemeye başladı.
Olimpiyat ve paralimpik oyunlar tarihinde Türkiye'nin en fazla madalya kazanan erkek sporcusu milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk'ün adını taşıyan masa tenisi akademisi faaliyete geçirildi.
Tunçlar Holding'in Çitlekçi markasının sponsorluğunda kurulan "Çitlekçi Abdullah Öztürk Akademisi"nin tanıtımı, Altındağ'daki Abdullah Öztürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Tanıtım toplantısına Abdullah Öztürk'ün yanı sıra Çitlekçi Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Tunç, Lider Engelliler Spor Kulübü Başkanı İlhami Kılınçkaya ve akademide eğitim alacak sporcular ile velileri katıldı.
Bu akademiyi ortaya çıkartanlara teşekkür borçluyum.
Buz pateni salonu ne alemde
Başkent’in buz patenindeki yükünü taşıyan Anıttepe’deki buz pateni Salonundaki faaliyetlerin ne durumda olduğu bilinmiyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 1.5 yıldır yeniden elden geçirdiği Buz Pateni Salonunda ne gibi faaliyetlerin olduğu bir türlü kamuoyuna açıklanmıyor.
Hizmete hazır olduğu iddia edilen bu salonda ne gibi faaliyetler olduğu Belediye yetkilileri tarafından açıklanırsa, kamuoyu da bilgi sahibi olur düşüncesindeyim.
Daha küçük yaşlarda
Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizin yüzünü güldüren Okçuluk sporumuz alt yaş grup maçlarına önem veriyor.
Bu nedenle Antalya’da yapılan Türkiye 13-14 yaş gruplarındaki müsabakaları başından sonuna kadar izleyen Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu memnuniyetini “Daha küçük yaştakileri yarıştırıp, onları yetiştireceğiz” diyor.
Ne diyeyim.. Başkan ve altyapı sporcuları doğru yolda ilerlediğini görmüyor muyuz?
Kadri Aytaç
Türk futbolunun unutulmazları arasında yer alan Kadri Aytaç 1931 yılında İstanbul’da doğdu. Futbola, 1944'te Beyoğluspor'da başladı. 1951'de Galatasaray'a transfer oldu. 1958-1959 Sezonu başında, 57.000 liralık ücretiyle Karagümrük'e geçerken; Türk futbol tarihinin de ilk pahalı transferi olarak adından söz ettirdi.. Daha sonra Fenerbahçe ve Mersin İdman Yurdu takımlarının da formasını giydi. Futbol yaşamı boyunca Galatasaray formasıyla 1963'te ve Fenerbahçe ile 1961'de lig şampiyonluğunu yaşadı.
Kadri Aytaç, 28 Mart 2003’de vefat etti.