Başkent Ankara yıllardır böyle bir organizasyona hasretti. Bu hasretliği bisikletçiler yerine getirdi. Ankara’da “Gran Fondo Başkent” bisiklet yarışı düzenlendi.

BisikltGüray Soysal

BAŞKENT’E YAKIŞAN ORGANİZASYON

Başkent Ankara yıllardır böyle bir organizasyona hasretti.
Bu hasretliği bisikletçiler yerine getirdi.
Ankara’da düzenlenen “Gran Fondo Başkent” bisiklet yarışı  gerçekleşti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi bu organizasyona destek verdi.    
Etkinlik; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirilirken yarışın ev sahipliğini ise Bilkent Center üstlendi. Bisiklet tutkunlarını bir araya getiren organizasyona; 34 ülkeden 1200 sporcu katıldı. Sporcular, kısa ve uzun olmak üzere iki farklı parkurda pedal çevirdi.
Etkinlikle ilgili ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç, “Üçüncüsünü düzenlediğimiz “Gran Fondo Başkent”e 34 ülkeden 1200 sporcu davetli. Hava çok güzel, zemin uygun… Bundan sonra da spora ve sporcuya katkılarımız devam edecek” diye konuştu.
Sonuçta, bu tip organizasyonlara hasretliğimizi gideren yöneticileri kutlarken, devamını da bekleriz.

EminBİSİKLETÇİ BABANIN TENİSÇİ KIZI

Yıllar öncesinde Alanya’ya yolum düşmüştü.
Emin Müftüoğlu ile Antalya’da tanışmıştım.
Dostluğumuz bugünlere kadar geldi.
Yeniden oturduğu Bisiklet Federasyonu Başkanlığını kutladım, kızından bahsetmişti.
Ve O kız çocuğu bugün karşıma Şampiyon olarak çıktı.
Haberi birlikte okuyalım:
“Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun 11 yaşındaki kızı Ayşe Ada Müftüoğlu, Polonya’da düzenlenen tenis turnuvasında şampiyonluğa ulaştı.
Ayşe Ada Müftüoğlu, Polonya’nın Poznan kentinde düzenlenen WTK Skrzaly Uluslararası Tenis Turnuvasında kızlar U-12 kategorisinde mücadele etti.
Finalinde Polonyalı rakibi Hanne Radke’yi 6-2 ve 6-2’lik setlerle mağlup eden Ayşe Ada, Fransa'nın ardından Polonya'da da mutlu sona ulaştı.”
Mutlu oldum ve kardeşim Emin Müftüoğlu’nu arayıp kutlarken, bu sevindirici haberi de sizlerle paylaşmak istedim.

Ahmet AyıkEFSANE SİVAS'TA RAHATSIZLANDI

Güreşimizin yaşayan efsanelerinden Ahmet Ayık, memleketi Sivas Doğanşehir'e fırsat bukdukça gider ve hemşehrileriyle hasret giderir. 
Sayısını unutuğum Doğanşar Güreşlerinin organizasyonu için memleketine giden büyük şampiyon burada geçirdiği bir kaza sonucunda hastaneye kaldırıldı ve yüreklerimizi ağzımıza getirdi... 
Sonunda büyük şampiyon Sivas'lı doktorların da gayretiyle aramıza döndü. Güreşimizin yaşayan son efsanesine geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

Uğur Erdener-1BAŞKAN’A NAZAR DEĞDİ

Türkiye Milli Olimpiyat Kuulu’nun  Başkanı, Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Kurulu’nun Yönetim Kurulu üyesi olan Prof.Dr.Uğur Erdener ayağından sakatlandı. 2024 Paris Olimpiyatları nedeniyle, İstanbul-Lozan ve Ankara arasında yorucu çalışma yapan Prof. Dr. Uğur Erdener derhal hastahaneye kaldırılıp ameliyat edildi. Başkent Ankara’daki evinde istirahat eden Erdener’in en kısa zamanda görevlerinin başına döneceğini tahmin ederken, “geçmiş olsun” dileklerimi iletirim.

Alp YalmanALP YALMAN

1940 yılında dünyaya gelen iş adamı Alp Yalman Robert Kolej mezunu. Yüksek öğrenimini Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümünde tamamladı. Alp Yalman; İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.
Galatasaray yönetim kurullarında 1973 yılında ilk olarak göreve geldi. 1990 yılından 1996 yılına kadar Başkanlık yaptı. Galatasaray, onun döneminde ikişer defa lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.
Yalman, 2002-2006 yılları arasında Özhan Canaydın yönetiminde yer aldı.  2006 yılındaki seçimde tekrar aday oldu, seçimi Özhan Canaydın kazandı. 
2014 yılında Ünal Aysal'ın görevinden istifa etmesinin ardından Duygun Yarsuvat ile başkanlık yarışına girip, "sarı" listeyle girdiği seçimi kaybetti. 
2021 yılında Burak Elmas'ın listesinden disiplin kurulu başkanı oldu.