“Vakit nakittir” derler ama tam da en kritik dönemeçte Beştepe’de zaman boşa akıyor. Birçok takım kongresini toplayıp yeni sezon için hazırlıklara başladı. Ankaragücü’nün yeni yönetimi ise ancak üç hafta sonra iş başı yapacak.

Murat Gürgen

Fenerbahçe’den Adana Demirspor’a, Kayserispor’dan Kocaelispor’a… Süper Lig’de de TFF 1. Lig’de de yeni sezon için kollar sıvandı. Yeni yönetimler oluşturuldu, yeni hocalar belirlendi. Sıra transfer hamlelerine geldi.

Ankaragücü’nde ise adeta yaprak kıpırdamıyor. Çünkü yaprağı kıpırdatacak yönetim yok ortada. Eski başkan Faruk Koca, yaşanan gecikmenin elbette farkında. Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, kongreden bir hafta sonra takımın toplanıp idmanlara başlaması gerektiğini hatırlatıyor, yönetim için aday olacakları uyarıyor. Peki bu kongre takvimi niçin böyle belirlendi? Sezonun ne zaman açılacağı, hazırlıkların ne zaman başlaması gerektiği aylar öncesinden belli değil miydi? Bu soruları da ilgililerine sormak gerekmiyor mu?

Soru sormak basın mensuplarının önde gelen görevi ama sarı lacivertli camiayı tanıyanlar bu yaşananların ne ilk ne de son olduğunun farkında. Çünkü yıllardır yaz aylarında hem de gecikmeyle kongre toplanır bu topraklarda. Nihayetinde transferler son güne kalır, umutlar da sonraki sezonlara ertelenir. “Bu sezon geç kaldık ama seneye inşallah şampiyonuz” demeçleri gelir peşi sıra.

Bu sezon TFF 1. Lig çok çetin geçecek. Ligin yeni takımı Amedspor Ersun Yanal ile sözleşme imzalayarak iddialı bir başlangıç yaptı. Keza Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın amatör futbolcuyken formasını giydiği Esenler Erokspor da flaş transferler yapmanın peşinde. İstanbulspor ve Pendikspor Süper Lig’den düşeceklerini erkenden fark etmiş, hızla tekrar yükselebilmek için takım iskeleti kurmaya haftalar önce başlamışlardı. Profesyonel yönetime sahip Karagümrük’ün de düşme şokunu atlatır atlatmaz işi sıkı tutacağı aşikar. Kocaelispor, Sakaryaspor, Çorumspor gibi maddi güce sahip takımlar ise play off maçlarında kaybettikleri şansı, yeniden ele geçirmek için varını yoğunu ortaya koyacaklar.

Bu tabloda esas mesele şu: Bu kadar çok sayıda iddialı takıma karşı Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nden hangi hamleler gelecek? İki kulübü yönetenlere ve yöneteceklere hatırlatmak hemşehrilik görevimiz olsun: Sakın unutmayın. Burası Başkent Ankara ve Süper Lig'de tek bir takımımız dahi yok!