Geçen sezon Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden güzel haberler gelmişti. Bu haberlerin içinde Ankaragücü mahallesi ve büyük Şampiyon Yaşar Doğu’nun İsmetpaşa’daki evi restore edilip Başkentlilerin hizmetine sunulacaktı. Ancak...

Güray Soysal

20240713Aw245918 1-1Araya seçimler girince bu öneriler rafa kaldırılmıştı.
Yerel seçimler yapılıp, yeniden Mansur Yavaş Belediye Başkanlığı görevine devam edince, daha önce yapılmayan işler şimdi gündeme geldi.
Başkent Ankara’nın tarihine sahip çıkan Belediye yetkilileri daha önce verilen sözleri de gündeme almak zorunda kaldı.
Şimdi Başkentliler Ankaragücü mahallesi ile İsmetpaşa Uzun yoldaki Yaşar Doğu evininin yeniden hayata geçirilmesini dört gözle bekliyor.
Benden bıkıp, usanmadan hatırlatması...

ÇorapÇoraplar neden delik deşikti?

Viralspor’da bir haber çıktı.
Benim de dikkatimi çekti.
Buyurun...
“Euro 2024’te İngiltere’nin maçlarını izlediyseniz, deliklerle dolu olanın yalnızca kale ağları olmadığını fark etmişsinizdir.
Bazı oyuncuların çoraplarında oldukça büyük delikler vardı.
Bu bir moda ifadesi ya da hata değil; bazı futbolcular deliklerin aslında sahada kazandıran bir hamle olabileceğini düşünüyor.
Fizyoterapist Nicki de Leona, oyuncuların “kaslarına, özellikle de baldırlarına kan akışını en üst düzeye çıkarmak” ve bu bölgelerin genişlemesi için daha fazla alan sağlamak amacıyla çoraplarına delik açtıklarını söylüyor.
İngiliz Jude Bellingham turnuvada çoraplarındaki deliklerle dikkat çeken oyunculardan biri oldu.
İngiltere’nin Sırbistan’a karşı oynadığı açılış maçında kafa vuruşu yapmak için havaya kalktığında bacaklarındaki delikler iyice görünür oldu.
Bellingham yalnız değildi; takım arkadaşları Conor Gallagher ve Bukayo Saka’nın da baldırlarının arkasında delikler vardı.
Nicki de Leon, oyuncuların deliklerin kısıtlama olmadan performans göstermelerine olanak sağladığını, baldır kasları üzerindeki baskıyı azalttığını ve üst düzey sporcuların her zaman “biraz ekstra avantaj” elde etmek isteyebileceğini söylüyor.
Çoraplardaki delikler daha iyi oynamayı sağlar mı?
Oyuncuların çoraplarına delikler açması yeni bir süreç değil.
Aslında İngiltere milli takımının en yaşlı üyesi Kyle Walker, yıllardır havadar çoraplarla oynuyor.”

Mustafa Kaya unutulmaz

Mustafa Kaya-1Kentler için emek verenlerin isimleri cadde veya sokaklara verilmesi bir gelenek haline geldi. Eski Bakanlardan Yücel Seçkiner, Şampiyonuz Tevfik Kış ve Spor Yazarı meslektaşımız Erol Yaşar’ın isimleri Balgat’taki cadde veya sokaklara Başkent Ankara’da verilmişti.
Şimdi aynı uygulama Adana’da süreceğe benziyor. Adana ile isimleri büyüyen eski gazetecilerimizden Mustafa Kaya abimizin de doğduğu kentte bir caddeye verileceği haberini duyunca mutlu oldum. Başta Adana Büyükşehşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere Adanalı yöneticileri kutlarım.
Genelde Ankara’daki Spor Yazarlığının gelişimi için çaba sarf eden, Adana’nın gururu Mustafa Kaya büyüğümün adı önümüzdeki günlerde bir caddede isim levhası konulacak.

Halis Karataş

Halis Karataş2 Ekim 1972'de Sivas’ta doğdu. Çocukluğunda futbola ilgi duysa da amcasının ve babasının seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş'ın da jokey olması nedeniyle bu alana yöneldi.
Ailesi kendisinin jokey olmasına karşı çıktı; ancak o 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. ‘Sihirbaz’ lakabıyla anılan Halis Karataş’ın kariyerinde pek çok başarı bulunuyor.
Kayınpederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak pist rekoru kırdı, bu rekor halen kırılamadı. 2009'da düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivalindeki özel Malazgirt koşusunu kazandı. Halis Karataş, 21 Temmuz 2009'a kadar bindiği 520 at ile 165 şampiyonluk yaşadı.
20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda birinci olarak bu alanda 1985 yılında 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu'dan rekorunu alarak Türkiye spor tarihine geçti. Dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori'ye ortak oldu.
Halis Karataş, kariyeri boyunca 6 Gazi koşusu şampiyonluğu yaşadı.