Sonunda bir dönem basının “amiral gemisi” de kepengini kapattı. Artık Hürriyet gazetesinin Ankara ilavesi yayınlanmayacak. Bazen ana sayfada spor dışı bir iki haberlerle idare etmeye çalışıyorlar. Bir dönem spor basınının öncülerinden sonra Milliyet, Habertürk, Sabah Ankara ilavelerini kaldırırken; bu girdapta Hürriyet de onlardan geri kalmadı ve Başkent’i ilgilendiren haberlerine son verdi.

19 Mayıs-5Güray Soysal

HASRETLE BEKLENEN STAT

Daha önce 45 bin kişilik yapılması istenen 19 Mayısı Stadının 50 bin kişilik olmasından sonra eklenen bölümlerin büyük kısmı tamamlanmak üzere.
Gecikme sonunda yapılmakta olan Başkent’in göz bebeği 19 Mayıs Stadı’nın 2027’nin sonlarında hizmet vermesi bekleniyor
15 Aralık 1936 yılında yapımı hizmete giren ve 4 Ağustos 2018’de yıkıldıktan sonra 4.5 yıl boş arazi olarak Başkentliklere sunulan, 450 bin metre kare üzerine yeniden yapımı başlanan 19 Mayıs Stadının hizmete girmesini Ankaralılar hasretle bekliyor.

Erdal-2BU İŞİ UZATMA BAŞKAN

Etimesgutspor’un bağlı olduğu Belediyeler ile çatışması işi çığırından  çıkmak üzere..
Son durum şöyle:
Etimesgut Belediyesi'nin Etimesgut Belediyespor'un isminin değiştirilmesi için de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuru yaptığı ifade edildi.
Antrenörlere "Veliler ile konuşun ücret ödemesinler. Kulübü zor duruma sokalım. Hepinizi belediye işe alırız" dendiği iddia edildi.
Bu arada Etimesgut Belediyespor'un kaldığı tesislerin antrenmanlarını Ankara'da yapan Iğdır FK'ya satmak için teklif yapıldığı da öğrenildi.
Yani...
Etimesgut’taki işler Arap saçına dönmek üzere..
Benden hatırlatması...

20240901 090559-1AMİRAL GEMİSİ DE KEPENK KAPATTI

Sonunda bir dönem basının “Amiral gemisi” de kepengini kapattı. Artık Hürriyet gazetesinin Ankara ilavesi yayınlanmayacak. Bazen ana sayfada spor dışı bir iki haberlerle idare etmeye çalışıyorlar. Bir dönem Ankara Spor basınının öncülerinden sonra Milliyet, Habertürk, Sabah Ankara ilavelerini kaldırırken, bu girdaba Hürriyet de onlardan geri kalmadı ve Başkent’i ilgilendiren haberlerine son verdi.
Oysa...
Zamanının Tercüman’da, Hürriyet’te, Milliyet’te ve Sabah’ta Ankara bürolarında çalışıp günlük üretim yapan onlarca basın emekçisi spor yazarları vardı.
Şimdilerde Başkent piyasasında toplam ancak 2-3 spor yazarı meslektaşım da işi internetteki siteler vasıtasıyla birşeyler yapmaya çalışıyorlar.
Ankara’daki mesleğimizi bir kenara bırakanlar sayesinde ve patronların emrini yerine getirenler, bizlere Başkent‘teki spor yazarlığının son nefesini de 31 Ağustos’taki Hürriyet Ankara ilavesinin kaldırılması ile ortaya çıktı.
Gerçek manzara şu...
Bu durumu ortaya çıkartanlar ellerindeki kınayı istdikleri yere sürebiliyorlar, artık...

Atletizm3-1ATLETİZMDE TESİSLERDEN ESER YOK

Başkent Ankara’da spor tesisleri olmayınca yapılan müsabakalarda esamesi bile okunmuyor.
Öyle ki atletizm müsabakalarında Ankaralı atletlerin isimleri dahi anılmıyor, artık.
Doğru dürüst bir atletizm sahası olmayan yerden de atletlerin ortaya çıkması da imkansız olacaktı.
İşte, Başkent Ankara’nın sporun anası olarak gösterilen atletizmdeki son durumdaki haber şöyle:  
Spor Toto 1. Lig müsabakaları, İzmir'de tamamlandı. İki gün süren Spor Toto 1. Lig final kademe yarışmalarının  sonunda erkeklerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Spor Gücü,  kadınlarda Gaziemir Belediyesi spor ilk sırayı elde etti.
Spor Toto1. Lig finali 24-25 Ağustos tarihlerinde İzmir'de  yapılan finallerde  Kadınlarda adana Gaziemir  Belediyesi  Spor kulübü 134 puan ile birinci, Gaziantep  belediye spor kulübü 132 puanla ikinci, Konya Büyükşehir Belediyesi spor kulübü 101 puanla üçüncü oldular.”
Başkentliler, diğer bölgelerdeki atletleri sadece seyretmekle yetinmiyor mu?

Şenes ErzikŞENES ERZİK

Şenes Erzik, 18 Eylül 1942,yılında dünyaya geldi.  UEFA Asbaşkanlığı ve FIFA İcra komitesi üyeliği yapan uluslararası Türk spor adamı,  Liseyi 1956-1961 yılları arasında Robert Kolej, üniversiteyi 1961-1964 yılları arasında bugünkü adıyla Boğaziçi Üniversitesi olan Robert Koleji İş İdaresi ve İktisat Yüksek Okulu'nda tamamladıktan sonra, yüksek lisansını 1965-1966 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde Pazarlama alanında tamamladı. Evli ve bir çocuk babası.
Sırasıyla, Sınaî Yatırım ve Kredi Bankası, Roche, Sandoz Türkiye, Pimaş, Enka, gibi ülkenin önde gelen kurumlarında aktif profesyonel yöneticilik yapmış ve Birleşmiş Milletler'in FAO / UNICEF Projelerinin liderliği ile Kore Cumhuriyeti Sandoz Murahhas Üyeliği görevlerinde bulundu.
1977'den itibaren sırasıyla, Dış İlişkiler Komitesi, Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan Vekilliği ile 1989-1997 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 1989-1992 yılları arasında son atanan, 1992-1997 yılları arasında da ilk seçilen Başkan olarak görev yaptı. 1996 yılında TFF Genel Kurulu tarafından seçilen Türkiye Futbol Federasyonun ilk ve tek Onursal Başkanıdır.
1982-1990 yılları arasında UEFA Gençler Komitesi Üyeliği yaptıktan sonra, 1990 yılında Malta’da yapılan seçimlerde UEFA İcra Kurulu üyeliğine seçildi. 1994 yılından bu yana UEFA Başkan Yardımcısı, 2000 yılından itibaren de UEFA 1. Başkan Yardımcısı olarak UEFA Yürütme Komitesi'nde görev yapmaktadır. Hâlen UEFA Ulusal Futbol Federasyonları Komitesi Başkanı, UEFA Strateji Konseyi Başkan Vekili ve UEFA Hakem Komitesi Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.
22 Mart 2011 tarihinde yapılan Genel Kurul'da hâlen mevcut olan görevine 6. kez seçilerek UEFA tarihinde bir rekor kırdı. Bu görevler sırasında Kulüp Müsabakaları Organizasyon Komitesi, Kulüp Lisans Sistemi Komitesi, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Komitesi gibi çeşitli komitelerin başkanlığını yaptı.