Futbol liglerine milli maçlar dolayısıyla verilen ara sona eriyor. Yeşil sahalardaki büyük heyecan, hafta sonundan itibaren, kaldığı yerden devam edecek.

Murat Gürgen

Başkent Ankara’nın 100 yılı geride bırakan iki kulübü düştükleri 1.Lig’den tekrar Süper Lig’e yükselmeyi hedefliyorlar ama görünen köy kılavuz istemez, işleri kolay değil.

Gençlerbirliği nispeten daha mütevazi kadroya sahip ve play off mücadelesine kapağı atmak öncelikli niyet. Ankaragücü ise Süper Lig kadrosunu koruma prensibiyle çıktığı yolda, şampiyonluğu hedefleyen yüksek bütçeli kadrosuna rağmen, sezona kötü başladı. Şanlıurfaspor ve İstanbulspor’u mağlup eden Güçlüler, Erzurumspor ve Ümraniyespor’a yenilince büyük hayal kırıklığı yaşandı. Zira kulüp yöneticilerinin evindeki hesap çarşıya uymamıştı. Onların tahmini mevcut takımın galibiyetler serisi yakalayacağı ve ligi süpürüp daha ilk yarı bitiminde rakipleriyle puan farkını açacağıydı.

Yeni hafta hangi gelişmelere gebe şimdiden kestirmek güç. Bassagog’un ayrılması sonrası yerine transfer edilen Rotariu tam bir kapalı kutu. Geçmişte “harika çocuk” olarak nitelendirilmesine rağmen son yıllarda performansı geriye giden Rotariu Ankaragücü’nde eski günlerine döner mi? Pek de yüksek ihtimalli görünmüyor.

Cuma günü transfer dönemi kapanmış olacak. Son ana kadar birden fazla giden ve gelen olabilir. İlk dört haftalık süreçte en büyük karın ağrısı transfer teklifi alan futbolcuların kafalarının rahat olmamasıydı. Neyse ki bu problem bir şekilde sona erecek. Pazar günü sarı-lacivertlilerin rakibi deplasmanda Karagümrük. Süper Lig’den yeni düşen İstanbul ekibi de sezona iyi başlamadığı için yaralı aslan misali saldıracaktır. Ankaragücü bir sonraki hafta ise Sakaryaspor’u ağırlayacak.

Gençlerbirliği pazar günü Eryaman’da Erzurumspor’u konuk edecek ve geçen hafta elde ettiği ilk 3 puanı seri galibiyetlere dönüştürmek esas amaç. Kırmızı siyahlılar bir sonraki hafta ise Pendikspor’a konuk olacak. 
E ne diyelim? Varsın başlasın o zaman!