LİSEYE HASAN ŞENGEL İSMİ YAKIŞIRşengel1

100’ncü kuruluşu yılında Gençlerbirliği ligde ve sosyal aşamada büyük işler yapıyor.
Takım ligde 22 puanla 4’üncü sırada. Bunun yanı sıra Kadın futbol takımı 3’ncü Ligden 2’nci Lige Şampiyon olarak çıktı.
Daha bitmedi…
Gençlerbirliği Lisesi önümüzdeki hafta açılacak.
Bu 3 bayramı bir arada yaşayan Gençlerbirliği yönetimine de teklifim olacak.
Gençlerbirliği Lisesinin başına rahmetli Hasan Şengel abimin adının verilmesi  bu büyüğümüze yapılacak en büyük vefalı davranış olacak.
Hayatını Gençlerbirliği’ne hasreden Hasan Şengel abim, adının liseye verilmesini, yattığı yerden en mutlu gününü yaşayacağı kanaatindeyim.
Yönetim, bu büyük insana son görevini de yerine getirmiş olur, düşüncesindeyim.

cimnastikBİR İLKE İMZA ATAN TAKIM

Daha 4 sene öncesine kadar ülkemizin Dünya cimnastik sporunda adımız sanımız yoktu.
Ancak, şimdi…
52. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda, erkek milli takımı, ilk kez takım halinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota alarak tarihi başarı elde etti. 
Dünyanın en iyi cimnastikçilerini buluşturan ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota veren 52. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası, Belçika'nın Antwerp kentinde sona erdi.
Türkiye'nin, kadınlarda Bilge Tarhan, Bengisu Yıldız, Sevgi Seda Kayışoğlu, Derin Tanrıyaşükür; erkeklerde Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Emre Dodanlı'yla temsil edildiği organizasyonda, 73 ülkeden yaklaşık 500 sporcu altın madalya mücadelesi verdi.
Organizasyonun ikinci gününün sabah seansında sporcular, takım halinde olimpiyat kotası almak ve finallerde yer almak için yarıştı.
Altı alette elde ettiği toplam 247.692 puanla 10. olan Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Emre Dodanlı'dan oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, ilk kez takım halinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota alarak tarihi bir başarı yakaladı.
Şimdi sırada Paris Olimpiyatları var…

koçBOKSUN SESİNİ DUYURANLAR

Busenaz Sürmeneli ile Buse Naz Çakıroğlu, Mustafa Koç adına verilen ödülün 2023 yılının sahibi oldular.
Cumhuriyetin 100’ncü yılında bu ödülü veren jürinin birinci prensibi “Sporcunun başarılı ve ahlaklı” olmasında ön planda yer alıyor.
Bu 2 kızımız, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa’da başarıdan başarıya koştular.
Hem de “ahlaklı” olarak.
Onun için, günümüzde önüne gelenin verdiği  bu ödülü bileklerinin hakkı ile alan bu 2 başarılı boksumuzu da ben de kutlarım.

bisikletBİSİKLET SPORU NASIL KALKINIR

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu tamamlandı. Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu’nun bir dönem bu sporun başından uzaklaştırılmasından sonra, Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu gündemden kaldırılmak istenmişti.
Sonunda…
İşin ehli olan Emin Müftüoğlu, yeniden işin başına gelince Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu yine gündemdeki yerini almaya başladı.
Son tur gayet güzeldi.
Tur bitince eline mikrofonu geçiren Gençlik ve Spor Bakanı bu sporun gelişmesi için herşey yapacaklarını söylemiş.
Ancak ülkemizde 1 (Yazı ile bir) olan velodrom sayısının artması konusuna hiç temas etmedi. Daha önceleri aklı evvellerinin bu büyük turun küme düşmesi için de ne lazımsa yaptılar..
Sonunda…
Zararın neresinden dönülürse kazançtır mantığı haklılığını ortaya koydu.

yaşar erkanYAŞAR ERKAN

1936 Berlin Olimpiyatları'nda şampiyon olan milli güreşçi Yaşar Erkan, Türkiye Cumhuriyeti'ne olimpiyatlarda ilk altın madalya kazandıran sporcu unvanının sahibi oldu. 1912 yılında Erzincan'da dünyaya gelen Yaşar Erkan, 4 yaşındayken ailesiyle İstanbul'a geldi ve Kumkapı Güreş Kulübü'nde güreşle tanıştı.
1933 yılında milli takıma seçilen Erkan, aynı yıl Balkan şampiyonu olma başarısı gösterdi. Balkan Şampiyonası'nda üst üste 3 yıl şampiyonluğa ulaşan Erkan, tarihe geçecek başarısını ise 1936 Berlin Olimpiyatları'nda elde etti. Berlin 1936'da grekoromen stil 61 kiloda mücadele eden Yaşar Erkan, rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Erkan, böylece ilk olimpiyat şampiyonu Türk sporcu olarak tarihe geçti. 1936 Berlin Olimpiyatları'nda ay-yıldızlığı bayrağı göndere çektirme şerefine ulaşan Erkan, 1940 yılında mindere veda etti.
Türkiye Güreş Milli Takımı'nda antrenör olarak da görev yapan Erkan, 18 Mayıs 1986'da hayatını kaybetti. Yaşar Erkan'ın cenazesi, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Merkezefendi Mezarlığı'na defnedildi.