Bu TakımBU TAKIMA NE OLDU?

Atletizmde birkaç sporcumuzun başarıları ile gurur duyardık.
Hele hele krosçularımızı hep ayrı bir yere koyardık. Belçika’daki son Avrupa Kros Şampiyonasına yine kalabalık atlet grubu ile gittik. Bugüne kadar hep başarıları ile huzura gelen krosçularımız, Avrupa Şampiyonasında adeta “sıfır” çekti.
İşte krosçularımızı dereceleri…
Kadınlar bireyselde Bahar Atalay 31'inci, Sümeyye Erol 51'inci, Sema Karaslan 53'üncü; erkeklerde ise Ersin Tekal 64'üncü, Ramazan Baştuğ 73'üncü, Yunus Emre Akkuş 74'üncü, Ahmet Alkanoğlu 77'nci oldu. 23 yaş altı kategorisinde, kadınlarda Pelinsu Şahin 24'üncü, Nursena Çeto 50'nci, İnci Kalkan 52'nci, Ezgi Kaya 68'inci; erkeklerde Ayetullah Aslanhan 60'ıncı, Ömer Amaçtan 63'üncü, Taner Tunçtan 71'inci, İsmail Taşyürek 76'ncı sırada yer aldı.
20 yaş altı branşında, kadınlarda Dilek Koçak 16'ncı, Edibe Yağız 26'ncı, Merve Karakaya 53'üncü, Esmanur Yılmaz 64'üncü; erkeklerde Ali Tunç 30'uncu, Utku Göler 42'nci, Caner Can Tunçtan 43'üncü, Mervan Haykır 81'inci oldu.
Doğrusu krosçularımıza bu dereceler hiç yakışmadı. Belçika’da bayrak sallamak güzel de, atletizmimizin yerlerde oluşuşları hoş değil…

I M G 20231211 W A0003DELİ TAHSİN’İ KAYBETTİK

Kara Harp Okulu’ndan çıktığında Türk Atletizmi Tahsin Albayrak’ı da kazanmıştı.
Gülleyi Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda hep ileriye atma başarısında olan rahmetli Tahsin Albayrak, Jimnastik ve Güreş Federasyonu Başkanlığını da yaptı.
O zamanki adı Beden Terbiyesi’ndeki görevlerinden sonra Çorlu’da köşesine çekildi.
Hiç unutmam, zamanın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile birlikte cimnastik müsabakasını arkalı önlü izliyorduk. Paşanın tam arkasında otururken “Size birisinden selam getirdim” dedikten sonra Tahsin Albayrak’ın ismini söyledim.
Bana dönerek “Bizim Deli Tahsin ne yapıyor?” diye sorduktan sonra neden bu lakabı kendisine söylediklerini açıkladı.
Paşanın Harp Okulu’ndan  okul arkadaşı Tahsin Albayrak’a neden “Deli” dediklerini şöyle izah etmişti:
“Harp Okulu’nun törenlerinin yapıldığı kapının üzerinde bir kule durur, her bayrak asılışımız da Tahsin Albayrak buraya çıkar ve amuda kalkardı. Onun için lakabı deli kaldı.”
Yaşar Büyükanıt Paşa’da rahmetli oldu ve Deli Tahsin’ine kavuştu.
İkisine de rahmet dilerim.

Sosyal-1SOSYAL İLİŞKİLERDE ÖNCÜ

Gençlerbirliği yöneticisi İsmet Beltan’ın  sosyal konulardaki öncülüğü devam ediyor.
Son icraatı şu.
İsmet Berkan, Dünya güzeli iki kızımız Bircan ve Fatmanuru , iki taraftarını maça davet edip, hayranı oldukları futbolcu  Rahman Buğra Çağıran abileri ile buluşturdu.
Ortaya ise bu mutluluk çıktı.

SeyislerANKARA’DA SEYİSLER YETİŞECEK

Gözlerden uzak kalan ilişkileri gündeme getirmek isteriz.
İşte onların biri daha…  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Türkiye Binicilik Federasyonu arasında "Seyis eğitimi" anlaşması imzalandı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen imza töreninde, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer ile diğer ilgililer hazır bulundu.
Rektör Köseoğlu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak binicilik adına gençleri doğru metotlarla yetiştirmeyi ve çağın gereklerine uygun donanımlı bireyleri atçılık sektörüne kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. At sevgisinin yanı başındaki seyislerin eğitilmesinin ilk adımları böylece gündeme girecek.

Nazmi BariNAZMİ BARİ

Nazmi Bari, Türk tenis oyuncusu ve antrenörü13 Kasım 1929 tarihinde İstanbul’da doğdu. Tenis kariyerine 1965 yılında başladı ve kısa sürede Türkiye’nin en başarılı tenis oyuncularından biri haline geldi. Bari, 1972 yılında İzmir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda tekler kategorisinde altın madalya kazandı. Aynı yıl, İstanbul’da düzenlenen Davis Cup’ta Türkiye Milli Takımı’nda yer aldı ve ilk maçını oynadı.
Profesyonel kariyerine 1973 yılında başlayan Bari, ATP dünya sıralamasında en yüksek sıraya ulaşarak dünya sıralamasında 135. sıraya kadar yükseldi. Kendisi ayrıca, 1974 yılında İstanbul’da düzenlenen ATP İstanbul Cup’ta tekler kategorisinde final oynama başarısını gösterdi.
Bari, 1976 yılında tenis kariyerini sonlandırdı ve antrenörlüğe başladı. Birçok Türk tenis oyuncusuna antrenörlük yapan Bari, Türk tenis camiasının önemli isimlerinden biri haline geldi.
Bari, 1991 yılında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından “Yılın Antrenörü” seçildi ve 1998 yılında Türk tenis tarihinde ilk kez Grand Slam turnuvasında (Wimbledon) mücadele eden Çağla Büyükakçay’ın antrenörlüğünü yaptı. Bari ayrıca, Türkiye Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü de yaptı.
Nazmi Bari, Türk tenis tarihinin önemli isimlerinden biri olarak anılırken, Türk tenis camiasına büyük katkılar sağladı. Ünlü tenisçimiz 20 Eylül 2008 tarihinde vefat ederek İstanbul’da toprağa verildi.