Saygıdeğer 24 Saat Gazetesi Okurları, eski milli, şampiyon ve rekortmen bir atlet olmam nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları ile ilgili görüşlerimi buradan paylaşmam istenmesi beni mutlu ve gururlu kıldığımı belirterek sizlere merhaba diyorum.

Necdet Ayaz
24 Temmuz -11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te organize edilen “2024 Paris Olimpiyat oyunları” maalesef tıpkı 40 yıl önce 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunlarında olduğu gibi milli takımlarımızın altın madalya alamamasıyla sonuçlandı. Bu sonuç yurt genelinde büyük bir hayal kırıklığı doğal olarak yarattı. Çünkü devletimiz ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen federasyonlara her türlü imkânı verdiğini, oyunlara giderken federasyon başkanları da madalyalarla döneceğiz açıklamalar yaptığından biliyoruz. 101 sporcu ile katıldığımız oyunlarda 4’ü gümüş, 5’i bronz olmak üzere toplam 9 madalya alabildik. Bu sonuç sağlanan imkânlara rağmen sonuç hayal kırıklığı yarattı.
Oyunlar sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak da bu başarısızlıktan dolayı “Hesap sorulacaktır” açıklaması yapmıştı. Yapılan açıklamanın üzerinden iki ay geçmesine rağmen Atletizm Federasyonu Başkanının çok istemesine rağmen aday olmayacağını açıklamasının dışında her hangi bir işlemin yapılmış olduğunu ise bilmiyoruz.
Federasyon Başkanlığı seçimleri de hazırlanan program doğrultusunda yapılmaktadır. Demokrasinin gereği doğrultusunda yapıldığı söylenen seçimlere aday olacaklar delege sayısının %15’i kadar imza toplaması kuralı Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen 2021 yılında gerçekleştirilen seçimler Danıştay kararına uyan ve uymayanlar olarak yapılmış oldu. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bu seçimlerde delege sayısının %15 imza kuralı %10’a indirilerek yapılmaktadır.
2024 Paris Olimpiyat Oyunlarındaki başarısızlığın, sonuçlarının bakanlıkça irdelenmesi gelecek açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Yapılır mı? İşte onu bilemiyorum. Ancak bugüne kadar yapılan seçimlerde eski başkanların çoğunlukla yeniden seçilmesi doğrusu tüm spor kamuoyunu olduğu kadar bende de her şeyin yine eskisi gibi “aynı tas-aynı hamam” olacağı izlenimi uyandırdı. İnşallah yanılırız.
Her şeye rağmen ülkemizin başarısı için 2028 Los Angeles Olimpiyat oyunlarına kadar seçilen ve seçilecek olan başkan ve kurulları şimdiden kutluyor, başarılı olmalarını da diliyorum.