Olanlar ve olmayanlarla...
Güray Soysal
Güray SOYSAL
TAKIM ARKADAŞIM HASAN YALÇINTAŞ
[caption id="attachment_183695" align="alignright" width="371"] Oturanlardan sağ baştaki ben, ayaktakilerin sol baştaki Hasan Yalçınkaya[/caption]
1953 yılında Ankara’nın Altındağ semtinde doğmuştu Hasan Yalçıntaş.
10 çocuklu ailenin en küçüğüydü. Bir taraftan Makina Mühendisi olmayı başarırken, diğer taraftan da siyaseti düşündü. Son seçimlerde Altındağ Belediye Başkanlığına İYİ Partiden aday oldu, ancak kazanamadı.
Sonra...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından ANFA AŞ’nin Genel Müdürlüğüne getirildi.
Aynı zamanda Ankaragücü’nün efsane futbolcularından Selçuk Yalçıntaş’ın kardeşi olan Hasan Yalçıntaş ile Etlikspor’da oynadım. Futboldan ekmek yerdi, ancak o başka yolu tercih etti.
Şimdilerde, hem görevi, hem de Özay hanımefendi ile birlikte 3 çocuğuyla mutlu ve başarılı bir hayat sürüyor.
HAKAN KELEŞ
8 Ocak 1972’de Sakarya’da dünyaya gelen Hakan Keleş, futbolculuk kariyerine Edirnespor’da adım attı. Orta saha ve forvette yer aldığı futbolculuk döneminde, bilahare Bursaspor, Kayserispor, Şekerspor, uzun yıllar Ankaragücü, Antalyaspor derken faal oyunculuk kariyerine son verdi. Teknik adamlık görevine de Ankaragücü’nün alt yapısında başladı. Daha sonra Giresunspor, Tatvan Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Bucaspor, Mersin İdmanyurdu’nu da çalıştırdıktan sonra Sivasspor U 21 takımının sorumluluğunu üstlendi. 2017’de Sivasspor’da antrenör, 2018’de de aynı takımda yarım devre teknik direktörlük yaptı. Bu takımında teknik direktörlük sorumluluğunu Rıza Çalımbay’a devretti. Şimdiler de kendisine gelen teklifleri değerlendirmekle meşgul.
BU İSİM NİYE DÜŞÜNÜLMEZ
Lafı, başka kalıplara sokmadan ve bükmeden hemen söyleyeceğim.
Ülkemizdeki futbolun temelindeki harcın baş mimarı Orhan Şeref Apak’tır.
Onun Türk futboluna nasıl emek verdiğini bilenlerdenim.
Yaptıklarına şöyle bir göz atalım isterseniz.
Futbol hayatını İstanbul Süleymaniye'de sürdürdü. Futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından Gençlerbirliği, Güneşspor, Adanaspor ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda yöneticilik yaptı. Federasyon başkanlıkları sırasında (1952-1954, 1957-1958 1961-1964 ve 1965-1970) futbolun gelişmesi için çaba gösterdi. Futbolun ülke sathına yayılmasına, Genç ve Ümit Millî takımlarının kurulmasına ve sistemli antrenör kurslarının açılmasına öncülük etti. Profesyonel ligleri oluşturdu. Bunların yanında UEFA'ya üye olmak için yaptığı çalışmalar sonucu 1962 yılında UEFA, Türkiye'nin tam üye olduğunu açıkladı.
Buraya kadar rahmetlinin yaptığı güzelliklerinden sadece birkaçını gündeme getirdim.
Nedense, Türk futbolu adına heykeli dikilecek Orhan Şeref Apak adı pek gündeme gelmez.
Bunu her defasında belirtmeme karşılık, çoğu zaman hep siyasilerin istekleri yerine getirilir.
Şimdi önümüzde 2020-2021 sezona duruyor.
Hiç değilse...
Orhan Şeref Apak ismi yine gündeme gelmeli ve futbolumuzun bu mimarına karşı vicdani sorumluluğumuz önümüzde duran Süper Ligde gerçekleşmeli.
DEDİĞİMİZ ÇIKTI
Bu yazıyı 11 Nisan günü yazmıştım. Karar 8 Mayıs günü açıklandı. Ve kulüpler artık 90 dakika içinde 3 futbolcunun yerine 5 futbolcu değiştirecek.
Gerçi “Ben yazmıştım” demek kişiliğime uymaz, ancak o günlerde bu yazıya burun kıvıranlara kapak olması için yeniden gündeme getiriyorum. Hala inanmayanlar 11 Nisan 2020’de yayınlanan 24 SAAT gazetesine baksın.
OYUNCU DEĞİŞTİRME SAYISI ARTIRILMALI
Futbolumuz 8 müsabaka kala durduruldu.
Futbol Federasyonu maçların Haziran başında oynama ihtimalinin olduğunu açıkladı.
Bu karar henüz kesin değil, ancak maçlar başlarsa, futbolcularımız için 3 haftalık çalışma dönemi şart görülüyor..
Durum böyle olunca…
Takımlarımız elindeki futbolculardan daha çok yararlanması için 90 dakikalık sürede değişen futbolcu adedi artırılması gerekir. Bu şartlarda futbolcu değişim miktarı 5 veya 6 olmalı.
Bunun için yönetmelikte yapılacak değişiklik, her takım için geçerli olduğuna göre, oyuncu değiştirme sınırının şu sıkıntılı dönemin atlatılması sonunda, maçların daha sağlıklı ortamda gerçekleşmesini ortaya çıkarır.
Teklif benden, bunu yerine getirmek ise, yöneticilerin işi.
DOĞRU SÖZE NE DENİR?
HAREKET etmezsen, ZİNCİRLERİNİ fark edemezsin. TOLSTOY
Yorumlar