Yıllar öncesinde Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, seçimler öncesinde büyük bir farkla seçime gidiyordu. Seçimden önce, ismini dahi anmak istemediğim Bakan, Başkan ile görüşmek ister...

1-70Güray Soysal

Görüşmede, Londra Olimpiyatlarına gidecek kadın voleybol takımımızın tanıtımını bilboardlarda tanıtımı talebini  iletti. Bakan bey, bunun için 81 kente kadın takımımızın fotoğraflarının bilboardlarda yayınlanmasını ister. 

İsterken de “Bu işi benim göstereceğim şirkete vermeniz gerekir” talimatı ile karşılaşan O zamanın Federasyon Başkanı “Sizin şirket çok para istemiş, Biz bunu çok ucuza halledebiliriz” karşılığını verince, tezgahlanan işler gerçekleşemez.
Sonuçta...

Seçimi kazanması yüzde 90 olan Erol Ünal Karabıyık, Bakan beyin emrini yerine getiren teşkilatın oyları ile seçimi kaybetti.

Yıllar öncesine dayanan bu konuyu huzurunuza getirirken gündemdeki Başkanlık seçimini huzurunuza getireceğim.
Atıcılık Federasyonu Başkanlığında Prof.Dr. Gürsel Çolakoğlu en büyük aday olarak gösteriliyor.
Mevcut Başkan Gürsel Çolakoğlu geride kalan dönemlerde Atıcılık sporunu başarıdan başarıya koştururk, Paris

Olimpiyatlarında zirve yaptı

Buraya kadar mevcut Başkan Çolakoğlu’nun herşey lehine olduğu bir gerçek.
Önümüzdeki günlerde seçimini yapacak olan Atıcılık Federasyonu seçimlerine emekliliğe hazırlanan Gençlik ve Spor Genel Müdür yardımcısı Murat Kocakaya‘da Başkanlığına adaylığını koyduğunu öğrendim.
Teşkilatın üst kademelerinden emekli olmak isteyenler daha sonraki hedefleri genelde Federasyon Başkanlına aday olmak istediği de bir gerçek.

Sonuçta...

Başarılı Federasyonların Başkanlığına göz dikmelerin konusundaki çabalarına ait filmleri çok gördüğümden, vizyona girmeye hazırlanan bu filmi yeniden  İzleyeceğiz herhalde.

2-54Marka değerinin önemi

Başkent Ankara’nın tanıtımında futbol kulüplerimizin görevlerini iyi yapmadıkları, daha doğrusu yasak savmaktan başka bir şey yapmadıklarını defalarca yazdım.
Ama, verdiğim bu örnekleri hep kulak arkasına attılar.

Gerek Ankaragücü, gerekse Gençlerbirliği yeni sezonda kadrolarına kattıkları futbolcuların tanıtımı sadece kulüp bayrağının önünde ısrarla gerçekleştiriyorlar.

Oysa...

Transfer edilen futbolcuları Başkent’in tanınmış yerlerinde sözleşme yaparlarsa tanıtımın değeri artacak. Bu konuda Trabzonspor’lular ise işlerini çok güzel yapıyor.
Yeniden takımın başına getirilen Şenol Güneş’in imza törenini Tranzon’daki Ganita bölkgesinde gerçekleştirirken, bir taşla 2 kuş vurma becerisini gösterdi.
Bu durumun Başkent kulüplerine örnek olacağını düşünüyorum.

Kardeş TakımKardeş takımın vefası

Taraftarın ”VEFA” duygusu çok önemli.

“İyi” ve “kötü” günlerde takımını tribünde ve diğer sosyal duruşlarda destekleyenlere bayılırım.
İşte, Bursaspor taraftarları.
Takımın maddi durumu rağmen 3’ncü Lige düşen Bursaspor  taraftarları takımlarını yalnız bırakmıyor. 

FF 3. Lig 1. Grup 2. haftasında, Bursaspor'un Tokat Belediye Plevnespor ile oynadığı maç büyük bir heyecana sahne oldu.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen son karşılaşmayı yaklaşık 41 bin yeşil-beyaz taraftar takip etti ve bu görüntü TFF 3. Lig’de seyirci rekorunun kırılmasını sağladı.

Bursaspor, 2010 yılında Süper Lig şampiyonu olduktan sonra, bu kez TFF 3. Lig’deki seyirci rekorunu egale etti. 
Bursaspoer taraftarlarını tebrik ederken, kardeş takımı Ankaragücü ise bu konuda altlarda gezdiğini hatırlatırım.

G2-6G3-7G1-7Böyle takım yönetilmez

Başkent Ankara’nın marka değeri olan Ankaragücü iyi yönetilmiyor.

Zaten bu yönetimdeki başarısızlık  Başkent takımına “Asansör Takım” etiketini yapıştırdı.

Bu başarısızlıklara son olarak teknik adamlıktaki beceriksizlik ortaya iyice çıktı.
6 maç sonrasında sezona Kemal Özdeş ile başlayan Ankaragücü takımı Cihat Arslan ile anlaşamayarak 3’ncü teknik adam Kenan Koçak’ı getirdi.

Bu işlemler daha 5’nci haftada gerçekleştirirken, önümüzdeki uzun sezonda Ankaragücü’nün beceriksizliğini ortaya çıkartacağı görüyoruz.

Nur TatarNur Tatar

16 Ağustos 1992’de Van’da dünyaya gelen Nur Tatar Askari Türk milli takımında yer aldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu bulunuyor. Van'da Vali Haydar Bey Lisesinden mezun olan sporcu, lise yıllarında katıldığı turnuvada Türkiye 1.'si oldu. İlk madalyasını 15 yaşındayken kazandı. 2 defa Avrupa Küçükler Şampiyonu oldu ve Avrupa'da A Sınıfı turnuvalarında altın madalyalara uzandı. Rusya, Sankt-Peterburg'da yapılan 2010 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda gümüş madalya ve Birleşik Krallık, Manchester'da yapılan 2012 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Ankara'da Ankara İller Bankası'na transfer olmadan önce TSE Spor Kulübünün sporcu olan Tatar, Cüneyt Gülçek tarafından çalıştırıldı. 

2012 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden takımda yer alan sporcu Andrea St Bernard, Paige Mcpherson, Carmen Marton'u eleyerek, Kyung Seon Hwang ile finalde yarışma hakkı kazandı. Finalde rakibine yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.