Başkent Ankara’nın 1. Lig'de 3 takımı vardı.. Buna bir de Iğdırspor’u eklememiz gerekir. Şimdi bu yakınlaşmanın “ne alakası var” diyebilirsiniz. İzah edeyim.

Güray Soysal

Iğdır-4Ankara’dan Iğdır’a gitmek isterseniz kara yolculuğundan 14 saat 13 dakikalık, uçakla 1 saat 50 dakikalık yolculuğa katlanmak zorundasınız.
Bu bilgileri verdikten sonra Iğdır’ın neden Başkent Ankara’ya yerleştiğinin sebebini izah etmek isterim.
Iğdırspor’un antrenman yapma konusundaki sıkıntıları olduğundan, 1’nci Ligde yer alan kulüp pılısını pırtısını toplayıp Başkent’e yerleşti.
1.Lig’e bu sezon yükselen Iğdırspor’un başkanı Cantürk Alagöz, takımın sıkıntısını ortadan kaldırmak için Ankara’da Fenerbahçe Kulübü’ne ait İncek Tesisleri’ni satın aldı.
Antrenmanlarını Ankara’da yapan, iç saha maçlarını Iğdır’da oynayan yeşil -beyazlılar, Fenerbahçe’nin 35 dönümlük kamp tesislerinin yeni sahibi oldu.
Iğdır’da kamp tesisi bulunmayan Iğdırspor‘un  Başkanı Cantürk Alagöz’ün, Fenerbahçe’ye tesisler için 280 milyon lira ödediği belirtildi.
Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde kulübe kazandırılan ve 21 Mayıs 2009’da açılışı gerçekleştirilen tesisler 10 bin metrekare inşaat alanında kurulmuştu.
Toplam 32 oda ve 64 yatak kapasitesine sahip, 5 yıldızlı otel düzeyinde hizmet veren tesislerde fitness salonu, Türk hamamı, oyun salonu, restoranlar, yüzme havuzu, tenis kortları, çim antrenman sahası, alttan ısıtmalı futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası gibi sosyal ve sportif aktivitelerin yapılabileceği bölümler de yer alıyor.

Tebrikler TSYD

TebriklerSosyal Kuruluşumuz TSYD Ankara Şubesi son zamanlarda güzel işler yapıyor.
Son güzelliği Erkekler voleybolda son organizasyonu idi.
Erkek voleybolun zirvesinde yer alan Halkbank, Ziraat Bankkart, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı Başkentlilerin huzuruna getirdi.
Düzenlenen organizasyonda Ziraat Bankkart birinci oldu.
Beni esas mutlu eden tarafın Başkentli sporseverlerin bu büyük turnuvaya ilgi göstermesiydi.
2 gün süren turnuvayı 1000’e yakın Başkentliler bilet alarak izledi.
Bunun için ilk teşekkürüm Başkentli sporseverlere.
İkinci teşekkürüm, turnuvanın  ortaya çıkmasına yardımcı olan dört büyük kulübe..
En büyük teşekkürüm ise, TSYD Ankara Şubesi yöneticilerine...

D F A S D S D F S D F S2 meslektaşım da gitti

Değerli meslektaşlarımız bir bir aramızdan ayrılıyor.
Önce Ahmet Çakır, sonra Ercan Güven’in vefat haberini duyunca hüzünlendim.
Şu anki Spor Yazarlığının temel taşlarından Ahmet Çakır ile Ercan Yavuz’u Levente’teki tesislerimizdeki törenden  sonra topağa verildi.
2 meslektaşımızın nurlar içinde ebedi istirahatğahlarında uyumaları ile duacıyım... 

Modern buz pateni tesisi hizmette

Bir dönem çöplüğe dönen Boz Pateni Tesisleri Büyükşehir Belediyesi tarafından elden geçerek hizmete sunuldu
Ankara’nın simge spor merkezlerinden biri olan BelPa Buz Pateni Tesisi tamamlanan tadilat çalışmalarının ardından Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile Uluslararası Paten Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen “Junior Grand Prix Ankara” buz pateni yarışmalarıyla kapılarını yeniden açtı. 
Yarışma için 36 ülkeden Ankara’ya gelen 127 sporcu antrenmanlarını 21 Eylül’e kadar BelPa’nın Türkiye’de ilk kez kullanılan bir sistemle yenilenen buz pistinde yapacak.

Şamil Ekinci

Şami̇l Eki̇nci̇Trabzonspor’un efsane Başkanlarından olan Şamil Ekinci 2 Haziran 1941’de Ankara ‘ya bağlı Keskin ilçesinde dünya geldi. İş adamı Şamil Ekinci Trabzon ve Trabzoınspor sevdası nedeniyle bordo-mavili takımına sevdalanmıştı. Bu sevgisine karşılık, Trabzonlu olmamasına rağmen Trabzonspor Başkanlığı koltuğuna oturmuştu.
Şamil Ekinci 16 Eylül günü hayata gözlerini kapattı.