Türk sporu şu anda 76 federasyon tarafından yönetiliyor. Sporumuz kızak, ragbi, dans ve kaykay gibi federasyonlarca yönetilmeye çalışıyor.

111111-1Güray Soysal

Bu arada esas meslekleri profesörlük olanların, Federasyon Başkanlığı görevlerine devam ettiğini de gördük.
Sporumuzun profesör unvanlı Federasyon Başkanlarını şöyle tespit ettik.
Atıcılık: Prof.Dr. Gürsel Çolakoğl
Dağcılık: Prof.Dr.Ersan Başar
Eskrim: Prof.Dr. Murat Atalı
Modern Pentatlon: Doç.Dr. Veli Ozan Çakır
Su topu: Dr.Zeki Özkol
Tekvando: Prof.Dr. Metin Şahin
Bocce: Doç.Dr.Mutlu Türkmen
Üniversite: Prof.Dr. Selahattin Akpınar

O L İ M P İ Y A TOlimpiyat yapmaya hazır mıyız?

Paris Olimpiyatları da sona erdi.
Gerek normal, gerekse Paralimpik Oyunlar boyunca tribünler tıklım trıklım doluydu. En tanınmamış sporların dahi yapıldığı müsabakalarda aynı manzara vardı.
Sonra...
Biz Olimpiyatı ne zaman yapabiliriz düşüncesi ile başbaşa kaldık. Bu konuda daha hazır olmadığımız gerçeği karşımıza çıktı.

Sahalar elden çıkıyor

Dikkatinizi çekti mi, daha sezon başı olmasına karşılık, saha zemini elden çıkmak üzere.
Kış aylarına, daha zaman olmasına, karşılık, şimdiden kelleşmeye başlayan Pendik Stadını örnek gösterebilirim.
Türkiye-İngiltere genç takım maçının onandığı Pendik Stadının zemini sezon başı olmasına karşılık, iyice elden çıkmaya başladı.
Bu örneği çoğaltabilirim...
Sezon başı olmasına karşılık yetkililerin dikkatini çekmek istedim.

13 Yıllk13 yıllık görevden sonra ayrılış...

Hentbol’un ülkemizdeki kurucuları arasında yer alan rahmetli Prof.Dr. Yaşar Sevim hocadan sonra bu unvanı üzerine alan Prof.Dr. Serdar Eler görevinden ayrıldı.
13 yıldan bu yana Yenimahalle Belediyesi’nin kadın Hentbol takımında Başantrenörlük yapan Serdar hoca, görevini bıraktı.
Bu ayrılış nedeniyle, kulübün yönetimine çalışma arkadaşlarına veda mektubu gönderen Serdar Eler, her zaman Hentbol’un içinde kalacağını da söyledi. Sonuç olarak Serdar Hoca, Depsaş Enerji erkek takımının başına geçti.

MezunMezuniyet töreninde pankart açıldı

ODTÜ’nin mezuniyet töreninde öğrenciler hoşuma giden pankartlar açardı.
ODTÜ mezuniyet töreninde Gençlerbirliği tribünleri için 'Kale Arkasını Açın' pankartı taşındı. 
Her sene büyük merakla beklenen ODTÜ mezuniyet töreninde bu sene Gençlerbirliği ile ilgili de bir pankart yapıldı. Mimarlık yüksek lisans öğrencisi Sena Nur Çabadağ, mezuniyet töreninde 'Kale Arkasını Açın' pankartı ile bu yönde talebi olan kırmızı-siyahlı taraftarlara destek oldu.

E N V E REnver Göçener

26 Eylül 1943 yılında İstanbul’da doğdu. Spora Kabataş Erkek Lisesi’nde okurken başladı. Okulun voleybol takımlarında görev aldı. 1960 yılından itibaren İzmir Denizgücü, Ankara Denizgücü ve İETT takımlarında forma giydi.
1965 yılında Beykoz Spor Kulübü’nde antrenörlüğe başladı ve Konya’da düzenlenen Türkiye elemelerinde takımıyla birincilik elde etti. 1970 yılında İETT takımının antrenörlüğüne getirildi. Bu dönemde İETT Genç Takımı ve A Takımı ile üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Galatasaray, Beşiktaş, Enka, Gemi Sanayi, Deniz Nakliyat, Marmara Koleji, DSİ, AEG Eti, Vinylex, Büyükdere, Sarıyer, Et Balık Kurumu, Pertevniyal, İstanbul Üniversitesi, Haydarpaşa Lisesi, İTÜ, Cumhuriyet Lisesi, Hava Harp Okulu ve Moda Koleji’nde voleybol antrenörlüğü yaptı. Ayrıca İstanbul Üniversitesi, İTÜ, DMA gibi üniversitelerde de antrenörlük yaptı.
1978-1992 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü’nde antrenör olarak görev aldı ve 1986-1989 yılları arasında Türkiye şampiyonlukları elde etti. A Milli, Ümit Milli, Genç Milli takımlarının yanı sıra milli takım karmaları da çalıştırdı. Kıbrıs Milli Takımı’nın da kuruculuğunu üstlendi. Görev aldığı takımlarda gençlere önem verdi ve onları takım oyununa adapte ederek verimli olmaya çalıştı. Pek çok sporcuyu A takım ve milli takım seviyesine ulaştırdı. Antrenörlüğü ve bilgisiyle nice antrenöre ilham kaynağı oldu. “Hocaların Hocası” unvanını kazandı. Yurt dışında açılan kurslara katılarak uluslararası voleybol antrenörü olmaya hak kazandı. Voleybol Antrenörleri Derneği’nin kurucusu ve bir numaralı üyesi oldu. Üç dönem başkanlık görevini yürüttü.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Almanya Leipzig Üniversitesi’nde Voleybol Psikolojisi ve Pedagojisi, Spor Tıbbı, Sporda Kondisyon ve Voleybol konularında ihtisas yapmakla ödüllendirildi ve daha sonra bu hizmetlerinden dolayı kendisine Dünya Sporuna Hizmet Madalyası verildi. Ayrıca çeşitli gazete ve dergilerde voleybol yazıları yayımlandı.
Voleybolun bu büyük ismi 22 Ağustos günü Yeniköy Yalılar mezarlığında toprağa verildi.