Konulara daha çok yaklaşmak
Güray Soysal
KADINLARIN ZAFERİ
Ülkemizde Naim Süleymanoğlu ile gündeme giren halter sporumuz, şimdi kadınlarımızın başarısıyla ön planda.
Bir dönem doping illetine bulaşan halter sporumuz, bu konuda büyük aşama ile bugünlere geldi.
Zamanın Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar’ın öncülüğündeki doping pisliğindan kurtulmanın mutlukluğunu şu günlerde mevcut Başkan Talat Ünlü sayesinde hedefine gidiyor.
Son Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen şampiyonada 17 madalya alan kadın milli sporcuların, 690 puanla takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etti.
Başkan Talat Ünlü, şampiyonanın her gününde sporcuların Türkiye'ye madalya sevinci yaşattığını aktararak, "Çok kısa zaman içerisinde toparladığımız milli kadromuz ile çalışmalarımıza başladık. Yıldızlar ve gençler kategorilerinde elde ettiğimiz başarılı sonuçlardan sonra büyüklerde de güzel sonuçlar almaya başladık. El ele, omuz omuza, birliktelik içerisinde daha güzel sonuçlara imza atacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Bu konudaki son dileğim, kadınlarda gelen bu başarının erkeklerde de devam etmesi yönünde olacak.
GÜREŞ NEREDE, ONLAR ORADA
Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ile As Başkan Yasemin Adar, zamanlarının büyük kısmını güreş izlemekle geçiriyor. Başkan Şeref Eroğlu Antalya’daki yağlı güreşleri izlerken, Dünya ve Avrupa Şampiyonumuz ve Güreş Federasyon As Başkanı Yasemin Adar ise Konya’daki U1- U13 kızların maçların müsabakalarında görevliydi.
Yasemin Adar, minik güreşçilere madalya ve kupalarını verirken, göz pınarlarının yaşının aktığı görüldü.
ÖDENEK BİLE AYRILMAMIŞ
Spor tesisi fukarası Ankara’nın kötü talihi olarak karşımızda bulunan 19 Mayıs Stadının geleceği hala karanlıklar içinde.
Devletin üst kademe yöneticileri “Yapılacak” sözü vermelerine karşılık, mevcut iş olduğu durakta beklemeyi sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankaragücü şöleninde verdiği söz ise orada kalmışa benziyor.
Alınan bilgiye 19 Mayıs Stadının yapımı için ödenek bile ayrılmamış.
Anlaşılan…
“Cek” veya “caklarla” Başkent Ankaralı uyutulamaya devam ediyor.
Unutulmayanlar / NASUH AKAR
Türk güreşinin efsanelerinden Nasuh Akar 10 Mayıs 1925’de Yozgat kdntinin Yenifakılı ilkçesine bağlı Yiğitler köyünde dünyaya geldi. İlkokulu bu köyde tamamladıktan sonra Eskişehir'e giden Nasuh Akar burada ortaokul ve lise öğrenimini Devlet Demir Yolları Lisesi'nde tamamladı. Güreş çalışmalarına burada hız verdi. 1946 Stokholm, 1949 İstanbul Avrupa Şampiyonaları'nda, 1948 Londra Olimpiyatları'nda ve 1951 Helsinki Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etti. Nasuh Akar, serbest güreş stilinde kilosunda Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk sporcu unvanını elde etti. Güreş yaşamı sonrası antrenörlük yaptı ve Türk Millî Takımını çalıştırdı. 18 Mayıs 1984 yılında vefat etti. Ölümünden sonra Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir mahalleye ve Eskişehir'de bir antrenman tesisine adı verildi.
SALONUN DIŞI DA ÖNEMLİ
Kadınlar Voleybolda Başkent Ankaralılar tam not aldı.
Takımımız kazandıkça, Ankara Spor Salonu yetmez duruma geliyordu.
12.500 kişilik Salon her maçta tıklım tıklım dolarken, daha ziyade protokol işlerini yürüten Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, fırsat buldukça salon dışındaki kalabalığın arasına katıuldı.
Son Belçika maçında salona giremeyenler için dışarıda dev ekran kurulmuştu. En az salondakiler kadar, dışarıda da taraftarımız vardı.
Bu durum üzerine Başkan Mehmet Akif Üstündağ, “Bu da işimiz” deyip, sık sık salon dışına çıkıp, taraftarlarla birlikte oldu.
Doğru söze ne denir?
Öyle insanlar var ki, yüreği düşman, kendi dost görünür. Öyle yaklaşırlar ki, dışı hoş, özü boştur.
Yorumlar