ATLETİZMDE BAŞKENT’İN ADI YİNE YOK
Atletizm sporunda da tesis fukarası olan Başkent Ankara mevcut görüntüsünü sürdürüyor.
Geçenlerde Bursa Osmangazi’de yapılan U14 Türkiye Atletizm Şampiyonasına çok sayıda genç atlet katıldı.
Dereceye giren yüzlerce genç atlete madalyaları verildi.
Ama içlerinde bir elin parmakları geçmeyecek kadar Başkentli atletin isimlerini ararken bulamadım.
Bunun da gerekçesini Başkent Ankara’ya değil de
açık ve kapalı salonlarının bulunmayışına bağlıyorum. Buna bir kez daha şahit oldum.
Başkent Ankara’yı bu duruma sokanlar adına utandım.
BU KIZA DİKKAT EDİN
Atletizmimiz KKTC’den desteklerle olimpiyat kotasını zorlamaya başladı.
Bunun son örmeği yüksek atlayıcı Buse Çalışkan oldu. Aslen KKTC vatandaşı olan Buse Çalışkan Almanya’da yapılan uluslararası yarışlarda Türkiye adına yarıştı ve 30 yıllık rekoru kırdı.
1.91 ile Türkiye’nin yüksek atlamada rekorunu ele geçiren 19 yaşındaki Buse Çalışkan, Paris olimpiyatlarına kadar, kotayı geçmenin ışıklarını yaktı. Bu bakımdan KKTC destekli yeni rekortmenimize her türlü destek verilmeli...
ANKARAGÜCÜ, HALTER SPORUNA ÖNEM VERİYOR
Başkent’in markası olan Ankaragücü, sadece futbol ile göz önünde değil.
Bu büyük kulüp, voleybol, boks, güreş, masa tenisinin dışında halter sporunda da öncü olmaya devam ediyor.
Bu nedenle Ankaragücü Spor Kulübü Amatör Branşlar Koordinatörü Mehmet Genç Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü’yü ziyaret etti.
Ankaragücü Halter Takımı çalışmalarının konuşulduğu ziyarette kulübün Halter Antrenörü Ertan Mert’te bulundu. Ziyaretinden dolayı Mehmet Genç’e teşekkür eden Başkan Talat Ünlü, “Ankaragücü gibi köklü bir spor kulübünün halter branşına değer vermesi bizi mutlu ediyor. Ayrıca kulübün halter sporcularına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Amatör branşların her zaman destekçisi olan başkent kulübümüze de katıldığı tüm kulvarlarda başarılar diliyoruz” diye konuştu.
ARAMIZDAN AYRILALI 11 YIL OLDU
Ankaragücü’nün unutulmaz kalecisi ve kaptanı Arif Peçenek’in aramızdan ayrılışı 11 yıl oldu.
Daha dün gibiydi..
Ankaragücü’nü konuşurken, şakalaşırdık.
Mert, delikanlılığı ile de görünürdü.
Kitabında “yalakalık” ve “yağcılık” yoktu.
Böylesine mert bir kaleciydi.
Aramızdan ayrılalı 11 yıl oldu.
Ne diyeyim...
Arif kardeşim huzur içinde yat...
AT VE İNSAN SEVGİSİ
İnsanlara en yakın dostun atlar olduğunu biliyoruz. Bu asil hayvan zaman gelir yükümüzü ve bizleri sırtında taşır, bazen de müsabakalarda üzerine binene mükafatlar kazandırır.
İşte, bu güzellikleri sergileyen şu görülen fotoğraf bunu göstermiyor mu?
HİKMET ŞEN
Ulusal ve uluslararası birçok başarısıyla Türk Atletizminin efsane isimleri arasında yer alan Balıkesirli Milli Atlet Hikmet Şen, 81 yaşında hayata gözlerini kapattı.
Eski atletlerimizden Hikmet Şen, Türk sporuna katkısı ve başarıyla uluslararası çapta birçok kez Türk Bayrağını dalgalandırdı. Hikmet Şen, Fenerbahçe Spor Kulübü atletizm takımı ile uzun yılar 3 bin, 5 bin, 10 bin ve kros yarışlarına katılarak 48 kez milli olmuştu.
İki kez olimpiyatlarda koşan Hikmet Şen, Balıkesir'de yeni yetenekler bularak Türk Atletizminin gelişmesine katkı sağlayan isimlerden biriydi.
Eski atlet 1943 yılında Bulgaristan’da doğdu. 1964 yılında orta ve uzun mesafe koşularına katılarak Bulgaristan milli takımına girdi. 1971 yılında ailesiyle Anavatan Türkiye’ye geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün atletizm takımında 3 bin, 5 bin, 10 bin ve kros yarışlarına katılarak 48 kez milli oldu. 1972 yılında Oslo’da organize edilen uluslararası yarışmada 5 bin metreyi 13.58 koşarak Türkiye rekorunu kırdı. Elde ettiği bu dereceyle 14 dakikanın altında koşan ilk Türk atleti unvanına sahip oldu. Türkiye rekorunu iki kez yeniledi.
27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu'nu da iki kez kazandı. Balıkesir’e yerleşti. Balıkesir'de yeni yetenekler bularak Türk Atletizminin gelişmesine katkı sağladı. Sporda elde ettiği başarıların yanı sıra yardımseverliği, iyi ilişkiler kurmasıyla da gönüllerde taht kurmayı başaranlar arasında yer aldı.