Hayatta bir gerçek var. Sana verilen görevi başarıya taşıyamaz ve hedefe götüremezsen, gidersin.

Tuncay ŞanlıHayatta bir gerçek var.
Sana verilen görevi başarıya taşıyamaz ve hedefe götüremezsen, gidersin.
Zira...
O işi becerecek insanlar göreve gelir.
Beceriksizler ise, ellerine geçirdikleri şansı kullanamazsa, kulvar dışına çıkar.
Bunun son örneğini Sakaryaspor’da gördük.
Coşkun DemirbakanFutbolu bıraktıktan sonra hemen teknik direktörlüğe adım atan Tuncay Şanlı, ortaya çıkan son görüntü ile tribüne uğurlandı.
Yerine Coşkun Demirbakan getirildi.
Süper Lige çıkma konusunda bir adımı kalan Sakaryaspor, son hamle ile gerçeği gündeme getirdi.
Bu iş bu kadar basit...
Önümüzdeki günlerde bu sayının artmasını hep birlikle göreceğiz.

İkinciliği bile başarı

A S D A F AÜlkemizde Kadın futbolunda FOMGET’in başarılarını unutmamız mümkün değil.
Geçen sezon ipi zirvede göğüsleyen ve Şampiyon olan FOMGET, biten bu sezonda Şampiyon Galatasaray’ı izleyip, ligi ikinci sırada kapattı.
Sezon içindeki ufak tefek yanlışlıkları yapan ve bir süre zirveden uzaklaşan FOMGET, daha sonra toparlanmasına karşılık, Galatasaray’ın elinden Şampiyonluğu alamadı.
Başkan Yalçın Demirkol’un bulunduğu FOMGET’e takdirini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş son uygulaması ile vermiş oldu.
Yavaş, Anadolu Ajansı’nın başarılılar listesinde FOMGET’i birinci sıraya koydu.
Sonuçta...
Geçen sezonun Şampiyonu FOMGET, bu sezon ikinci sırada kaldı.
Ne diyeyim...
FOMGET, yola devam etmeli.

Emektarlar Satranç Şampiyonası Ankara'da

EmektarTürkiye Emektarlar Satranç Şampiyonamız bu yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen  satrançcılar Federasyonun Ulus’ta bulunan binası Atatürk Satranç Merkezi’nde hamle yapacak. 
Şampiyonada 100 bin TL nakdi ödül dağıtılacak. 

Türkiye Emektarlar ve Gençler Şampiyonalarımız ile Ankara’da ve Samsun’da 7’den 77’ye tüm sporcularımız hamlelerini şampiyonluk için yapacak.

Şimdiden emektarlara duyurulur.

Böylesine destek alkışlanır

Malatya’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında dron operatörünün tekmeli saldırısına maruz kalan 3. sınıf öğrencisi Talha Ş.’ye, Gençlerbirliği Yönetimi destek elini uzattı. 

Malatya’nın Pötürge ilçesinde bulunan yatılı bölge okulu bahçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan kutlamalardaki 3. sınıf öğrencisine uygulanan şiddet eylemine, Gençlerbirliği yönetimi duyarsız kalmadı. 

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, Gençlerbirliği yönetimini harekete geçirdi. Sponsorluk ve Gelir Getirici Faaliyetlerden Sorumlu Asbaşkan Atilla Yıldırım, Talha Ş. ve ailesine ulaşarak destek elini uzattı.
Demek ki, spor adamların böylesine destekleri,  Pötürge’den ses getirdi.
Bu bakımdan Gençlerbirliği yöneticilerini kutlarım.

Ahmet Taşçı

A S D A S DTürkiye'nin yaşayan efsanesi 65 yaşındaki Ahmet Taşçı, yağlı güreşte elde ettiği başarılarla Cumhuriyet'in 100 yıllık döneminde ismini spor tarihine "altın" harflerle yazdırmanın gururunu yaşıyor. Yağlı güreşin sonucu her yıl merakla beklenen, Türk'ün er meydanı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer sahibi olmak, her başpehlivanın rüyası. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin ebedi sahibi olanların sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor.
Üst üste 3 kez başpehlivan olmayı gerektiren altın kemerin ebedi sahibi olma kuralını Ordulu Mustafa Bük 1966, 1967, 1968'de, Karamürselli Aydın Demir 1976, 1977, 1978'de, Denizlili Hüseyin Çokal 1982, 1983, 1984'te, Karamürselli Ahmet Taşçı 1990, 1991, 1992 ve 1995, 1996, 1997'de yerine getirdi.
Ebedi altın kemerin son sahibi Taşçı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde elde ettiği 9 başpehlivanlıkla da Cumhuriyet dönemi rekorunu
O dönemde lastik fabrikasında çalıştığını ve kendisine 25 yaşından sonra pehlivan olunamayacağının söylendiğini aktaran Taşçı, ustası Kadir Birlik'in yanında güreşe başladığını, azim ve hırsla çalışıldığında her şeyin başarılabildiğini herkese gösterdiğini kaydetti.