BU SAHALARIN ADEDİ ARTMALI
19 Mayıs Stadı ve dış sahalarının işlevi ortadan kaldırılınca, Amatör futbolun önü tıkanmıştı.
Amatör takımlar, nerede boş arazi bulurlarsa, orada normal sezonu tamamlamak için çırpınırlardı.
Bu konuyu sık sık gündeme getiren Ankara Amatör Sporlar Federasyonunun Başkanı Murat Kandazoğlu, çırpınışının sonuçlarını almaya başladı.
Ankara Gençlik ve Spor İlk Müdürü Mustafa Çelik ile el ele veren Kandazoğlu, bu konuda çırpınışının ilk meyvalarını toplamaya başladı.
Mogan gölünün kenarında yapılan 2 sentetik örtülü tribünlü sahayı Amatör futboluna sundular.
Ankara sporunun anlaşan bu ikilisi, önümüzdeki günlerde birkaç sahanın daha hizmete gireceğini söylüyor.
Bir dönemler tesis fukarası olan Başkent Ankara yöneticilerinin aklı başına yeni yeni gelirken, Çelik ve Kandazoğlu’nun çabalarından dolayı minnet borcumuzu da yerine getirmeliyiz.
BENİM DİYEN GENÇLERE TAŞ ÇIKARTAN ABİMİZ
Yılların spor yazarı büyüğümüz Erdoğan Arıpınar, çalışkanlığı ile günümüz gençlerini adeta kıskandırıyor.
Erdoğan Arıpınar abimiz durup dinlenmeyi kafasından silip, hizmet vermeye devam ediyor.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Uluslararası Fair Play Komitesi Başkan Yardımcısı oldu.
Bu çalışkan büyüğümüzü yeni görevinden dolayı kutlarım.
100’NCÜ YIL BALOSU GÜZELDİ
Ankaragücü, Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenledi.
Balo ve kutlamalar mükemmeldi. Balo ile ilgili kunuşan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, “Ankaragücü 113 yıllık asırlık bir kulüp. Cumhuriyet’in kuruluşuna katkı sağlamış ve bedel ödemiş bir kulüp. İmalat-ı Harbiye’nin mensupları ve bu kulübün kurucuları, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele etmiş, savaşmış ve onların babaları savaşta şehit olmuş. O süreç Cumhuriyet’e kadar gelmiş. Bugün 85 milyon Cumhuriyet mensubu olarak ülkemizde huzur ve barış içerisinde yaşıyorsak, bu o gün İmalat-ı Harbiye mensuplarının verdiği mücadelenin eseridir” dedi.
BU GÜZELLİK BAŞKENT’TE NEDEN YOK?
Geçenlerde İzmir Kulüpleri bir araya gelmiş ve İzmirgücü’nün sesini Ankara’ya kadar iletmeye çalıştılar. Türk sporuna hizmet verdiklerini söyleyen İzmir kulüplerinin son hareketini takdirle karşıladım.
Bu güzellik nedense Başkent Ankara’da bir türlü ortaya çıkmıyor. TSYD Ankara Şubesinin 56 yıldır düzenlediği Geleneksel kupa için, ne Ankaragücü, ne de Gençlerbirliği bir türlü biraya gelme becerisini bile ortaya koyamıyor. Bir Geleneksel turnuvayı bile kenara bırakan ve Başkent’in 100 yılını geride bırakan takımlarının yöneticileri böyle yaparsa, Başkent’te spor adına neler yapılabileceği bile meçhullüğünü orta koyar.
Tekrar İzmir kulüplerini kutlarken Başkentliler hala günlük işlerin altında ezilmeleri ile görüntü veriyorlar.
EFSANE ŞAMPİYONUN EVİ MÜZE OLUYOR
Türk halter tarihinin efsane ismi Naim Süleymanoğlu’nun Bulgaristan’daki evi müze oluyor.
Bulgaristan’ın Mestanlı şahrinde bulunan ve Şampiyon sporcu Naim Süleymanoğlu’nun çocukluğunun geçtiği ev Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) tarafından müzeye dönüştürülecek. 2024 yılı Nisan ayında açılışının planlandığı projenin içeriği ile ilgili konuların görüşüldüğü toplantıya TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Çevik, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, As Başkan Taner Sağır, Federasyon Danışma Kurulu Üyesi ve Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ve Dünya Şampiyonu sporcularımızdan Fedail Güler katıldı.
BASRİ DİRİMLİLİ
7 Haziran 1929 yılında Silistre’de dünyaya geldi. Fenerbahçe kulübünde futbol oynadı. 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı. Adana'da Adana Demirspor'la yapılan özel bir maçta, çene kemiğinin kırılmasına rağmen sahada kalmaya devam etmişliğinden dolayı kendisine "Mehmetçik" lakabı verildi. Futbola vedasından sonra antrenör ve teknik direktör olarak görev aldı. 14 Eylül 1997 tarihinde İstanbul’da vefat etti. Fenerbahçe camiasi tarafından her sene ölüm tarihi kolan 14 Eylül ‘de Karacaahmet Mezarlığında bulunan mezarı başında anılır.