Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin bu yıl 57’inci kez düzenlediği geleneksel turnuvayla Ankara’da futbol perdesi açıldı. Başkentin iki köklü takımı Ankaragücü ile Gençlerbirliği 1. Lig müsabakaları öncesinde son kez kantara çıktı.

Murat Gürgen

Murat Kupas-1TSYD kupasını daha önce her iki takım da 17 kez kaldırmışlardı. Ankaragücü sahadan 4-0 galip ayrılarak 18’inci kupaya sahip oldu ve ezeli rakibinin bir adım önüne geçti.
Peki skor önemli mi? Lig öncesi dikkat edilmesi gereken bir işaret mi?  Yoksa bir diğer düşünce sahiplerinin savunduğu gibi,  skora değil de sergilenen futbola mı bakmalı?
Elbette hazırlık maçlarında teknik adamlar çok sayıda futbolcusunu sahaya sürüp denemek ister, o nedenle de ideal 11 dışında dizilişlere yer verir. 90 dakikalık mücadelelerde sık sık ve çok sayıda oyuncu değişikliğine gidilmesi de skoru çoğu zaman anlamsız hale getirir. Lakin geçen cuma oynanan maçın bazı farklı yanları vardı. Ankaragücü daha ilk yarıda ve oyuncu değişiklikleri yapılmadan skoru 3-0’a getirdi. Neticede tabelaya bakmasak da kadrosunu büyük ölçüde revize eden Gençlerbirliği’nin henüz adaptasyonu sağlamadığı ve ligin özellikle ilk haftalarında sıkıntı yaşayabileceği ortaya çıktı.

Ankaragücü’nü farklı skora taşıyan ise kadro iskeletini koruması ve usta ayaklara sahip olmasıydı. Yoksa futbol kalitesi ahım şahım değildi. Maçın ilk 10 dakikası Gençlerbirliği topa sahip olup rakip kaleyi zorlamaya çalışırken, sarı lacivertliler buldukları ilk pozisyonu Tolga Ciğerci’nin şutuyla gole çevirmeyi bildiler. Stelious Kitsiou, Efkan Bekiroğlu ve Christian Bassagog’un gollerinin her biri jeneriklikti.

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’u 3-1 mağlup eden, Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Ankaragücü, aynı ligde mücadele edeceği hemşehrisini de rahat geçince tribünlerde yüzler bir nebze olsun yeniden güldü. Süper Lig’e dönme hedefiyle umutlar tazelendi. Bu olumlu tabloya rağmen, namağlup tamamlanan hazırlık dönemi yanıltıcı olmamalı. Ankaragücü’nün şampiyonluğa ulaşabilmesi için ileride top tutup istasyon görevi yapacak, çabukluğa ve savaşçı kimliğe sahip, 15 ve üzerinde skor üretecek net bir golcüye ihtiyacı var.