Ağustos’un ilk haftasında başlayacak olan Süper Lig ve 1. Lig maçları öncesinde, yapılan genel kurul sonucunda yeni seçilen TFF Başkanı ve yönetim ilk icraatına yeni kararlarla start verdi.

Mehmet Kısmet

Hep söylenir geçmişten günümüze futbolun değişim ve gelişime ihtiyacı olduğu… Şu ana kadar ne değişim ne de gelişim oldu… Bundan sonrası için de değişimin gelişme ne kadar katkı sağlayacağını hep birlikte göreceğiz.
Yeni bir şeyler icat etmek adına atılan adımlara bakıldığında eski tas eski hamam misali değişen bir şey yok. Daha önceki uygulamalar en son yürürlükte bulunan uygulamaların önüne alınıyor sadece… 

Biri geliyor; aldığı kararların zaman içinde sonuca ulaşması adına uzun soluklu programa yayıyor. Diğer programın daha yarısına gelmeden tekrar değiştirip başa sararak yeniden oyun kurmaya çalışıyor. Bir öyle diyor öteki başka söylüyor. Sonuçta değişim ve gelişim adına söylemler de önemini yitiriyor.

Yıllar ayları, haftalar günleri geride bırakırken, cırcır böceği misali kora halindeki sesler çok çıksa da ortada ne değişen nede gelişen var. Asıl sorunun etrafında laf ebeliği ile dolanılırken, gerçeklerin gizlenmeye çalışıldığı apaçık ortada.
Kulüpler yasası için sıkı bir çalışma yapılmasına rağmen, değişim ve gelişme adına… Yürürlüğe alınması konusunda ise aynı hassasiyet gösterilmedi şu ana kadar. Dernek çatısı altında yıllarca yürütülen futbol maalesef, adı profesyonellik olsa da, uygulamada amatörlüğün dışına çıkamadı şu ana kadar.

Bu nedenle bir kısır döngüdür devam ediyor bu çelişkiler yumağı… Hasır altında artık yer kalmamasına rağmen süpürme politikasına devam. İşin gerçeğinden uzaklaşmak herkesin kolayına gelmekte popülist politikalarla…
TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve yönetimi de farkında profesyonelliğin amatörce yönetilmeye çalışıldığından… Sadece Başkan ve yönetimi değil, kulüpler, sporcular, taraftarlar hatta 7’den 77’ye herkes… 
Futbol; profesyonellik kavramı içinde yönetilir hale getirildiğinde, tarihi bir anlam kazanacak… Yoksa ki; bir önceki uygulamaları, mevcudun yerine koyarak değişim adı altında gelişim sağladıkları yanılgısından öte geçemez.