Futbolda her sezon, yeni bir umut yeni bir heyecanla başlar… Trendyol 1. Lig’de yine yeni bir sezon ve başkent ekipleri için yine yeniden başlayan Süper Lig hayali...

Mehmet Kısmet

Bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku bu Süper Lig hayali başkent ekipleri için… MKE Ankaragücü asırlık geçmişine sıkı sıkı sarılarak, Gençlerbirliği efsane başkan rahmetli İlhan Cavcav dönemine hasret ve Ankara Keçiörengücü de tarih bir başarı için zirveye gözlerini dikmiş durumda.

Zirve yolu öylesine meşakkatli ve çetrefilli ki; başkent ekiplerini şimdiden zorlayacağı benziyor. Trendyol 1. Lig’de dün başlayan 4’ncü hafta maçları ile birlikte sezon başı olmasına rağmen, oynanan oyun ve alınan sonuçlar pek de iç açıcı değil şimdilik. Her üç kulüp içinde şu anda zaman tek ilaç ise enseyi karartmaya gerek yok.

Mutlu sona ulaşma adına verilen mücadelede belki biri, ikisi yada üçü bir arada ipi göğüsleyeceği gerçeğinin yanı sıra hiçbiri seçeneğini de unutmamak gerek. Adeta test sınavının seçenekleri misali.

Bu haftanın ardından verilecek Milli ara başkentlilere toparlanma imkanı verebilir, akıllı ve stratejik davranıldığı taktirde. Artık har vurup harman savurmanın zamanı geçti… Ortada, Bor’da kurulacak gecikmiş bir pazar yok iken, Niğde için yola çıkmanın zamanı değil şu anda.

Kelimelere döküp olumsuz çağrılara yer vermemek adına, küme düşme tehlikesini hatırlatmanın da ne yeri ne zamanı… Futbol adına şu anda başkent temsilcilerinin arzu edilen sonuca ulaşılması çabası yeterliliğin uzağında kalsa da sezon başı olmasının bunda büyük etkisi var elbette.

Evet;  baştan planlanıp bir program doğrultusunda devam etmesi sağlandığında istenilen mutlak sonuca ulaşmak mümkün… Eksikliklerin tamamlanıp, takım ruhu ve motivasyon sağlandığında sezon başı sendromundan uzaklaşacak başkent temsilcilerinin Süper Lig yolunda başarılı olmamaları için hiçbir sebep yok.