Panik kurbanı takım

Tuzlaspor'un düşmemek, Gençlerbirliği'nin ise play-off grubuna kalmak için verdiği mücadelede alınan sonuç kimseye yaramadı. Tuzla küme düşerken, Gençlerbirliği 70’inci dakikadan sonra geriye yaslanarak son dakikalarda yaşadığı paniğin kurbanı oldu ve hedefine ulaşamadı.

Abone Ol

Ahmet Temürtürkan

Gençlerbirliği’nin play-off için matematiksel şansının olduğu son maçında çift forvetle sahaya çıkması, “Ne olursa olsun bu maç alınacak” mesajını verdi. Ama karşısında galibiyetiyle ligde kalacak olan Tuzlaspor vardı. Tuzlasporlular canını dişine takarak sağlı sollu saldırdılar ama bir türlü aradıkları golü bulamadılar. Gençlerbirliği kalecisi Ertuğrul şansının da sayesinde son ana kadar birçok gollük atağı önledi.

Tuzlaspor için bu maç “ölüm kalım maçı” olsa da, gerek Ertuğrul ve gerekse de direkleri geçemeyince maçın son anları neredeyse tek kale oynandı. Sinan hoca, 60'ıncı dakikada çift forvetten vazgeçerek Melih’i oyundan alınca takım iyice geriye yaslandı.

Bu aşamada Tuzlaspor’un atakları daha da artarken, Gençlerbirliği’nde panik havası takımı sardı sarmaladı. Sadece topun kale sahasından uzaklaştırma amacı taşıyan Gençlerbirliği oyuncularında yaşanan panik havasıyla hatalar sonunda peş peşe geldi. Tuzla’nın iki topu direkten dönerken 82'nci dakikada Tuzlaspor, ceza sahasında, 2 metrelik alanda çarşafa dolaşarak nasıl gol kaçırılır örneğini gösterdi. İnanıyorum, Gençlerbirliği yöneticileri de taraftarları da her Tuzla atağını yüreği ağzında izledi.

Ancak maç sonucu iki takıma da yaramadı, Gençlerbirliği play-off’u kaçırdı, Tuzlaspor küme düştü. Bu maçta bildiğiniz gibi goller de Tuzlasporlu oyunculardan geldi. Awuku 31'inci dakikada kendi kalesine, Sadık Baş ise 90+2’de Gençlerbirliği ağlarını havalandırdı.

Maçın istatistiklerine baktığımızda ise Tuzlaspor’un açık üstünlüğü görülüyor. Tuzlaspor 15 şut çekerken Gençlerbirliği sadece 3 şut atabilmiş. Topla oynama istatistiklerine göre Tuzlaspor yüzde 56’ya 44 önde çıkıyor.

Gençlerbirliği, şimdi oturup gelecek senenin planını yapacak ve direk Süper Lig hedefini listenin başına koyacak. Bana katılmayabilirsiniz ama Sinan Kaloğlu hoca ile bu hedefin yakalanabileceğini düşünüyorum.

Haydi hayırlısı…