Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig'in ikinci haftasında konuk ettiği Boluspor ile 1-1 berabere kaldı ve evinde ilk puanını aldı.

Ahmet Temürtürkan

Gençlerbirliği, Boluspor maçını Eryaman Stadı'nda izledim. 200 kadar Boluspor taraftarına karşılık 1500’e yakın Gençlerbirliği taraftarı maçı izledi. Hafta sonu, uygun saat, uygun hava koşulları ve takımın sahasındaki ilk yeni sezon maçı olmasına karşın Gençlerbirliği taraftarının gereğince maça ilgi göstermediğini söylemem gerek.

Yönetimle bazı taraftar grruplarının çekişmesiyle kapatılan tribünler, boş görüntüsüyle iyi durmuyor. Gözümüz kulağımız basın tribünün yanında yer alan ve her maçta takıma desteğini esirgemeyen taraftarı aradı diyebilirim.
Gelelim karşılaşmaya…Gençlerbirliği’nin biraz da olsa baskılı başladığını söylemek gerek. Ancak Boluspor’da boş değil. 7’nci dakikada çalışılmış bir atakla ceza sahasında topla buluşan Berk, takımını öne geçiren golü kaydetti.

Golden sonra ataklarını daha da artıran ancak bir türlü sonuca gidemeyen Gençlerbirliği’nden Mikail’in ceza sahası dışından çektiği şut ve bir dakika sonra Buğra’nın direkten dönen topu golün yaklaştığının habercisiydi. İleri de gol umudu Gökhan Altıparmak’ta son vuruşlarda bugünün şanssızlarından. 24. Dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan, topu kale yerine auta atarak zoru başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Boluspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya bugün orta sahada etkili olamayan Etebo’nun yerine Nalepa’yı sokarak daha etkili oldu. Gençlerbirliği’nden Buğra, topu Amilton’a taşıdı, Amilton’un ortasıyla arka direkte Metehan sert kafa vuruşuyla beraberliği sağladı.
Bu dakikadan sonra Gençlerbirliği’nin daha baskılı oyununa tanık olduk. Boluspor’u adeta yarı sahaya hapsetti diyebiliriz. “Hapsetti de ne oldu?” diyebilirsiniz. Başta Amilton, Buğra, Yasin ve Mikail’in gösterdiği çaba taraftarların da takdirini topladı.

Maçın istatistiklerine de baktığınızda topla oynama oranlarında yüzde 65’e yüzde 35 Gençlerbirliği üstün. Gençlerbirliği’nin 496 pasına karşın Boluspor 285 pas yapabilmiş. Pas isabetinde de Gençlerbirliği yüzde 81’e, yüzde 67 önde çıkıyor. Gençlerbirliği 6 korner kullanırken, Boluspor ise maç boyunca 2 korner kullanmış. Gördüklerimiz, oyuncuların istek ve arzuları ve istatistikler bu takımın iyi işler çıkaracağı yönünde. Ben böyle değerlendiriyorum.
Karşılaşmanın sonuna 6 dakika süre ilave edildi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca Gençlerbirliği ve Boluspor ile birer puanı paylaştı.