Gençlerbirliği, deplasmanda Pendikspor’u tek golle geçerek 3 puanı aldı ve yükselişini sürdürdü. Gençlerbirliği bu galibiyetle puanını 11’e çıkardı ve maç fazlası ile 3. sıraya çıktı.

Ahmet Temürtürkan

Oynadığı son 3 maçı da kazanan Gençlerbirliği’nde galibiyetin mimarı olarak bu hafta da Amilton’u gösterebilirim. Pendikspor’dan Gökcan Kaya’nın topu kaybetmesiyle golü 48. dakikada Amilton’un pasında Mete Kaan Demir attı. Burada Amilton, baskısıyla rakibinin hatasıyla kazandığı topu rakip sahada sürdü ve Mete Kaan Demir’e, “Al da at” pasını verdi ve takımının öne geçmesinde büyük rol oynadı.

Gençlerbirliği’nde Sinan, Yasin, Etebo, Oğuzhan, kaleci Erhan ve Djitte’yi de kutlamak gerek. Özellikle Djitte’nin kumaşının kalitesi gün geçtikçe daha da ortaya çıkıyor.

Takım galip gelince yazmak da keyifli oluyor demiştim.

Gençlerbirliği 4-1-4-1 dizilişi ve mücadelesiyle sanki beraberliği razı bir görüntü verdi. Gençlerbirliği sağlam bir oyun sergiledi ve bireysel bir hatayla golü buldu. Takım iyi savunma yaptı, yakaladığı pozisyonları da değerlendirdi ve 3 puanı bileğinin hakkıyla aldı. Ancak takımın allanıp pullanacak bir oyun sergilediğini de söyleyemem. Mesela Pendikspor’un ataklarını karşıladıktan sonra topu sahasından uzaklaştırmada oldukça sıkıntı yaşadı. Ya topu çıkaramadı, ya da rakibe kaptırdılar. Neyse ki Pendikspor’dan Lima ve Eze zorlasalar da son vuruşlarda etkili olamadılar.

Bu arada galibiyeti korumak ve topa daha fazla sahip olmak için hoca Nalepa’yı 88.dakikada oyuna aldı. Nalepa, oyunda kaldığı sürede gereğini de yaptı ama 89.dakikada süreyi uzatmaya yönelik çaba gösterdiği gerekçesiyle sarı kart gördü. Ama bu kartı açıkça çok gereksiz buldum. Az çok futboldan anlayanlar bana hak verecektir.

Maçın istatistiklerine bakınca Pendikspor Gençlerbirliği’ne karşı %67’e % 33 öne çıkıyor. Pendikspor 529 pas yaparken, Gençlerbirliği 272 pas yapabilmiş. Pendikspor karşılaşma boyunca etkili 10 şut, Gençlerbirliği ise 9 şut çekmiş.
Gençlerbirliği ve taraftarları gelecek hafta Keçiörengücü maçına kadar şimdi 3 puanın tadını çıkarmalı.