Güray SOYSAL BAŞKENT ANKARA’YA İLGİ GÖSTERİN

Güray SOYSAL

BAŞKENT ANKARA’YA İLGİ GÖSTERİN

Yıllardır ben yazmaktan usandım, ama ilgililerin umursamazlığı bitmedi. Başkent Ankara’nın tesis fukarası olduğu herkes biliyor. Ancak… Yetkililer kulaklarının üzerine yatmayı uygun buluyor. Bu konuda hep ikaz ettik, etmeye de devam edeceğim. Son ikaz ATO Başkanı Gürsel Baran’dan geldi. Öyle ki spor ekonomisinin Ankara’da canlanması için yıkılan 19 Mayıs Spor kompleksinin yeniden yapılması üzerinde duranlar kervanına bir dönem Esnafspor’da futbol oynayan ATO Başkanı Gürsel Baran’da katıldı. Ortaya çıkan bu konuda herkes dertli… Yetkililerin en kısa zamanda uyanması gerekiyor. Zira… Su gelene kadar kurbağanın gözü patlamak üzere…

GÜREŞİMİZ İYİ DEĞİL

Bu sözü ben değil, yıllarını spora adayan ve bir dönem Güreş Federasyonu Başkanlığını başarı ile yapan Tahsin Albayrak iddia ediyor. Halen Çorlu’da yazlığında hayatını sürdüren sporun duayeni Tahsin Albayrak bu konuda bakın neler söylüyor: “Ata sporumuz iyi değil. Tokyo Olimpiyatları ve Dünya Şampiyonaları gösterdi ki, Ata sporumuzun geri vitese takılmış durumda. Bu düşüşe çare ise, biran evvel eğitim sorununa hep birlikte el atmakta yatıyor. Güreşçilerin çoğu para getirdiği için yağlıya gidiyor ve minderde boş kalıyor. Buna biran evvel Federasyon Başkanlığı seçimlerinden sonra el atmalıyız.” Tahsin Albayrak’ın iddiasının altına rahatlıkla imzamı atarım.

BÖYLE SEÇİME HAYIR

Federasyon Başkanları seçimini her zaman arkasında oldum. Demokrasinin ortaya çıkaracağı manzaraya sonuna kadar razıyım. Ancak… Seçim konusunu sulandırılıp “Benim adamlarım kazansın” diye her türlü hileye ve mantığa karşıyım. Şu anda hür iradeyle yapıldığına inanmadığım Federasyon Başkanlarının mevcut şartlarda durumuna karşıyım. Tıpkı Necdet Ayaz’ın Atletizm Federasyonu Başkanlığından çekilme şartlarının ortaya çıkmasıyla, bu işlerin ne denli sulandığını gördüğümden beri, işin atama yoluyla yapılmasını tavsiye ederim.

BASİT İŞLERLE UĞRAŞANLAR…

2022 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6. Grup ilk maçında Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı, Sırbistan'a 36-27 mağlup oldu. Karşılaşmanın yayıncısı TRT Spor'da spikerin uyguladığı İmamoğlu sansürü ise sosyal medyada tartışma yarattı. Spiker, milli oyuncu Sevilay İmamoğlu Öcal'ın ismini söylerken önce duraksadı ardından sporcuyu soyadını söylemeden anons etti. TRT Spor'da yayınlanan maçta, karşılaşmayı anlatan spikerin milli hentbolcu Sevilay İmamoğlu Öcal'ın soyadını sansürlemesi gündeme oturdu. Önce duraksadı sonra soyadını söylemedi. TRT spikerinin İmamoğlu sansürü gündeme oturdu TRT Spor'da canlı yayınlanan maçta spiker, Sevilay İmamoğlu Öcal'ın ismini anons ederken duraksadı. Bu duraksamanın ardından milli sporcunun yalnızca ismini söyleyen spikere sosyal medyada tepki yağdı. TRT nedense böylesine basit işlerle uğraştığını bir türlü anlayamadım.

İŞTE STATSIZ VE TESİSSİZLİĞİN SONU

Elde ettikleri başarıyı bir yere getiren, sonra da “tesisimiz yok” diye feryat edenlerin sonuncusu Karagümrük Başkanı duvara çarpmanın sonucunu yaşıyor. Bir zamanların spor yazarlığı hevesinde bulunan Süleyman Hurma efendi şimdilerde feryat ediyor: "Dramatik şekilde tesis ve stadyum problemim var. Şunu çok net söylüyorum; bu zorluğu aşamazsam bu işten çekileceğim. Çünkü hedeflerime tesis ve stat olmadan gidemem." İyi, güzelde, bu işe başlarken, Süleyman Hurma’nın aklı neredeydi, acaba?

Unutulmayanlar: İSMAİL HAKKI GÜNGÖR

Asker, sporcu, yönetici, bürokrat, genel müdür, müsteşar olarak hizmet veren İsmail Hakkı Güngör 1921 yılında Bartın’da dünya geldi. Spora, öğrenimini yaptığı Kuleli Askeri Lisesi'nde başladı ve Harp Okulu’nda sürdürdü. Atletizmde başarılı dereceler elde etti. 1950 yılında Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ordunun çeşitli kademelerinde görev yaptı. 1965 yılında Genelkurmay Spor Şubesi Müdürü oldu. 1960-1962 yılları arasında Atletizm Federasyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 1966 yılında Kurmay Albay iken kendi isteğiyle emekli oldu.1970 yılında Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği'ne getirildi. Atletizm Federasyonu Başkanlığı ve Genelkurmay Spor Şubesi Müdürlüğü yapan Güngör, 31.05.1971 - 21.05.1975 1971 arasında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. En uzun süre görevde kalan genel müdürlerden biri olma özelliğini taşıyordu. 1981 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı oldu. Bu görevi sürdürürken 1983 yılında Ankara’da yaşamını yitirdi. 1972 yılında Almanya’nın Münih kentinde yapılan olimpiyat oyunlarına katılan Türk kafilesinin başkanlığını yapmıştı.