Doğan BULGUN
RUS Piyano Ekolü'nün Türkiye'deki en önemli temsilcisi ve Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu ilk Türk piyanist olan Gökhan Aybulus, 26 Kasım 2019 Salı akşamı, Erimtan Müzesi'nde seçkin bir repertuarla sahneye çıkacak. Aybulus, Bach, Schubert, Chopin ve Beethoven'in eserlerini seslendirecek.
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Zöhrab Adıgüzelzade ile başladığı piyano eğitimini 2000’den itibaren Moskova Çaykovski Devlet Konservaturı’nda Naum Shtarkman’ın sınıfında lisans ve yüksek lisans düzeyinde sürdüren Gökhan Aybulus, 2009’da eğitimini doktora düzeyinde Sergei Dorensky ile tamamladı. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceler alan sanatçı, Rusya’daki eğitimi süresince ayrıca Mikhail Voskresensky, Ruvim Ostrovsky, Pavel Nersesian, Nikolai Lugansky, Andrey Pisarev ve Nina Kogan ile çalıştı.
Uluslararası Carniola Müzik Festivali (Slovenya), Bruckner Müzik Festivali (Avusturya), Bella Pais (KKTC) gibi festivallerin yanı sıra Türkiye, Amerika, Rusya, Ukrayna, Slovenya, Avusturya, Almanya, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Azerbaycan ve Çin gibi birçok ülkede konserler verdi. 2012’de Rengim Gökmen’in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Çin’in Pekin, Xi’an, Guangzhou ve Shenzhen şehirlerine düzenlenen dört konserden oluşan turnede solist olarak yer aldı. Naum Shtarkman, Nikolay Lugansky, Dora Schwarzberg, Natalia Gutman, Cihat Aşkın, Bülent Evcil, Alexander Buzlov, Roman Simovich ve Alexander Kagan gibi dünyaca ünlü sanatçılarla konserler vererek büyük beğeni topladı. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi tarafından Sanat Teşvik Ödülü, 2014 yılında Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü tarafından Meslek Hizmetleri Ödülü ve 2017 yılında 7. Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde “Yılın Piyanisti” ödülüne layık görüldü. Halen yurtiçi ve yurt dışında resital ve konserlerine devam ederken Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doçent unvanıyla öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
Konser biletleri Müze gişesi ve Biletix'te https://www.biletix.com/etkinlik/Y6F07/ANKARA/tr
Müze gişesi, Pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arasında açık.
Müze gişesinden her konser için 10 ve üzeri sayıda bilet alanlara % 15 indirim yapılıyor.
Ankara’nın amatör müzik koroları
TURAB Türk Halk Müziği Topluluğu
2017 yılı Mayıs ayında ‘TRT Türk Halk Müziği Personel Korosu’ olarak kurulan, daha sonra adını ‘TURAB (Toprak) Türk Sanat Müziği Topluluğu’ olarak değiştiren gruba bağlı üyeler Eylül ayı içerisinde başladığı çalışmalarını sürdürüyor. TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu şefi ve ses sanatçısı Ali Haydar Gül yönetimindeki topluluk her hafta Salı günü Karamanlılar Yardımlaşma ve Daynaşıma Derneği (Mithatpaşa Caddesi, Kıvanç Apartmanı No: 56 / 1 Çankaya) toplantı salonunda bir araya geliyor. Topluluk önümüzdeki Ocak ayı içnde çalışmalarını tamamlayıp bir konserle müziksevenlerin karşısında olmayı planlıyor. Topluluğun son çalışmasında bir fotoğrafı sayfamıza alıyoruz…
Bir koltukta iki karpuz
Hem müzisyen hem ressam:Reşat Demirkol
GOMEZ Coffee Co’da bugünlerde ilginç bir sergi var. Hem müzisyen hem ressam Reşat Demirkol kendine has çizgisiyle ünlü müzisyenlerin tablolarından oluşan bir sergi açtı.
Ümitköy’ün giderek önemli sanat merkezlerinden birisi haline de gelen bu mekânda sergi açılışı sırasında Demirkol konuklarına doyumsuz bir saksafon dinletisi sundu.
Serginin açıldığı gece 50. evlilik yıldönümünü de kutlayan Reşat Demirkol, gençlik yıllarında önce müzik eğitimi aldığını ve uzun süre caz ağırlıklı müzikle ilgilendiğini söyledi. Notalarla uğraşırken bir yandan da resim yapmaya başladığını belirten Reşat Demirkol, Isparta doğumlu olduğu ve halı dokumacılığı ile uğraşılan bir ortamda büyüdüğü için, renklerin uyumunu yakalamakta zorlanmadığını belirtti.
Müzik yaşamında yer aldığı orkestralarda kendisinin de ağırlıklı olarak saksafon çalması nedeniyle, caz dünyasının ünlü saksafoncularını tablolarını yapmaya başladığını söyledi. Sergi bir süre daha açık kalacak.
MÜYORBİR de WOMEX'te yerini aldı
MÜZİK Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR), geçtiğimiz günlerde gerçekleşen WOMEX (World Music Expo) Fuarı’nda yerini aldı. Her yıl müzik sektörünü tek bir çatı altında toplayan WOMEX, bu yıl 90 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde müzik profesyoneline ve 47 ülkeyi temsil eden 260 sanatçıya ev sahipliği yaptı. Finlandiya’nın Tampere kentinde yapılan fuarda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye standı kuruldu. Fuarda Türkiye’yi, MÜYORBİR, MÜ-YAP (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği), MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) temsil etti.
Büyük bir ticaret ağı olma özelliğine de sahip olan fuara MÜYORBİR’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Turan ve Mehmet Gümüş katılırken MÜYORBİR Üyesi Erdal Erzincan da WOMEX 2019 Sanatçı Ödülü’ne layık görülen Kayhan Kalhor ile konser verdi.
TÜRKİYE DE EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİR
Yurt dışı fuarlarının dünyadaki müzik sektörüne uyum sağlama ve bilgi alışverişinde bulunabilme açısından çok önemli bir alan yarattığını belirten Burhan Şeşen, “WOMEX daha çok etnik müzik alanında sanatçılarla müzik prodüktörlerini ve menajerleri buluşturan bir fuar. Türkiye birçok konuda olduğu gibi bu konuda da bir cennet. Bu kadar kültürel çeşitliliği olan bir başka ülke bulmak kolay değil. Bu fuarda Erdal Erzincan gibi bir ustayı da binlerce kilometre ötede verdiği konserde dinlemek göğsümüzü kabarttı. Eminim ilerleyen yıllarda Türkiye de bu fuara ev sahipliği yapacaktır” dedi.