Gençlerbirliği’nde umut var

Kocaelispor, TFF 1. Lig’in ilk haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni ikinci yarı yaptığı değişiklikle 2-1 yenmeyi başardı. Gençlerbirliği ise oyunuyla bu ligde çok can yakacağının işaretini verdi.

Abone Ol

Ahmet Temürtürkan

İlk yarıda Kocaelispor, saha ve seyirci avantajıyla daha derli toplu, Gençlerbirliği ise uzun toplarla sonucu kovalayan görüntü sergiledi. İlk yarıda Kocelispor kalesini en çok zorlayan Gökhan Altıparmak ve Amilton oldu diyebilirim. Gökhan bu çabasının meyvesini 31.dakikada buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıya Kocaelispor eski Gençlerli Barış Alıcı ve yeni transferi Marcao değişikliği ile başladı. Gençlerbirliği defansının kilidini bu ikilinin çabasıyla açan Kocaelispor, aradığı golü de Barış alıcı ile buldu. Golden 8 dakika sonra da Barış Alıcı’nın asisti Marcao’nun golüyle Kocaelispor 2-1 öne geçti.

Burada Brezilyalı Marcao’dan biraz da olsa bahsetmek gerek. Oyuna girdi, Gençlerin defansını yararak golünü buldu. Yine güçlü fiziğiyle ceza sahasını karıştırarak Barış’a gol pasını verdi. Bu ligde 1.96 boyunda ve 98 kiloluk Marcao karşısında duracak defans yok. Adam saha içinde koşarken toprağın titrediğini hisseden hangi futbolcu karşısına çıkacak ve dur diyecek? Gençlerbirliği’nden bir tek Sinan boyuna yaklaşabiliyor, diğerleri koltuğunun altıda kalıyor. Oyunculara tepeden bakan “Minik dev” rakiplerinin korkulu rüyası olacak.

Bu arada Gençlerbirliği’nin 23 yıldır Kocaelispor’a deplasmanda yenilmediğini, ancak 2-1’lik mağlubiyetle bu istatistiğin de tarihe gömüldüğünü belirtmek gerek.