Güray SOYSAL

Güray SOYSAL

64 YILLIK TESİSTE YIKILIYOR

19 Mayıs Stadına yeniden yapılanma işine, 4 yıllık gecikme sonunda, nihayet kazma vuruldu. Stadının 2 yıl içinde biteceği söyleniyor. İnşallah verdikleri söz doğru çıkar da, bizde seviniriz. Üzüldüğüm diğer konu ise, Naili Moran Atletizm Sahasının durumu. 64 yıllık tesise kazma vuruldu ve burada atletlerin artık çalışma imkanının kalmaması. Yenisinin nasıl yapılacağı ise belli değil. Ancak… İnşaatı yapan şirket, Naili, Moran Tesislerinin asma katını, ofis olarak kullanmaya bile başladı. Anlaşılan… Tesis yapılırken, tesis yıkım işleri devam ediyor. Bu konuda Başkent Ankara ballı olmayı sürdürüyor. (Ali Ünal'a teşekkürlerimle)

MARKA DEĞERİNE SAHİP ÇIKMAK

Ankaragücü, Süper Ligde tutunmak için, transferden adeta kılı kırk yarıyor. Alınacak futbolcu konusunda büyük bir araştırma yapan yönetim, şu ana kadar işi iyi götürdü. Alınan transferlerin imza töreni, kulübün dört duvarı arasında yapılıp, klasik bir şekilde tanıtılıyor. Bu konuda da bir noktaya kadar işi doğal karşılayabiliriz. Ancak… Mesela Rodriguez’in imza törenindeki görsel görüntüler, Ankara kalesinde veya Çubuk Barajında yapılması gerekirdi. Böylece , bir taşla 2 kuşu vurulurdu. Ankara’nın marka değerini hep ön plana çıkartan Ankaragücü yöneticileri, Başkent’in tanıtımına da katkı vererek, Başkent’in daha fazla tanıtılmasında baş rolü oynayabilirler. Birde, yeni yönetimin Anıtkabir’i ziyareti nedense biraz uzadı. Yoksa… Kulüp yerleşkesi ile Anıttepe’nin uzaklığımı gündemde…

BAŞKAN’IN CENTİLMENLİĞİ

FIVB Millet Ligi finalleri Ankara’da sona erdi. Filenin Sultanları ilk maçında karşılaştığı Tayland’ı 3-1 mağlup etti. Oldukça çekişmeli geçen müsabakayı TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, FIVB Başkanı Ary Graça, CEV Başkanı Aleksander Boricic’le birlikte saha kenarında izledi. Maç içinde Tayland liberosu Piyanut Pannoy bir pozisyon sırasında Başkan Üstündağ’ın önündeki top atladı, Üstündağ oyuncunun sakatlanmaması için sporcu refleksi ile ellerini uzattı, formunu koruduğunu gösterdi. TVF Basın biriminden Bilge Sancar da bu aksiyonu fotoğrafladı. Maç boyunca çok heyecanlı olan Üstündağ’ın bu halleri CEV Başkanı Boricic tarafından da beğeni ile karşılandı.

BİLEĞİNİN HAKKI İLE ALTIN MADALYA ALDI

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Tıp ve Bilim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Uluslararası Spor Hekimliği Federasyonu (FIMS) tarafından altın madalyayla ödüllendirildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, Erdener'e, spor hekimliğinin gelişimi, spor hekimlerinin küresel çapta birleşmesine ve dayanışmasına olan büyük katkıları dolayısıyla Roma'da düzenlenen törenle FIMS'in altın madalyası verildi. IOC üyesi Erdener, Dünya Okçuluk Federasyonu ve TMOK Başkanlığı görevlerini de sürdürüyor.

TURGAY ŞEREN

Turgay Şeren, 15 Mayıs 1932'de Ankara Keçiören'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün özel kalem müdür muavinlerinden Sabit Şevki Şeren ile öğretmenlik yapan Münevver Şeren'in ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Atatürk tarafından Türkay ismi verilen Şeren, Galatasaray Lisesi'nde öğretmenleri ve arkadaşlarının ismini Turgay diye telaffuz etmesinin ardından bu adı kullanmaya başladı. Lise eğitiminin ardından İstanbul Futbol Ligi'nde mücadele eden Galatasaray'da futbolculuk kariyerine başlayan Turgay Şeren, A takım formasıyla ilk kez 30 Ekim 1949'da Vefa ile oynadıkları ve 1-0 kazandıkları maça çıktı. Turgay Şeren, 18 yıllık futbolculuk kariyerinin tamamını Galatasaray'da geçirdi. Efsane kaleci, sarı-kırmızılı forma altında 369 lig, 18'er kupa ve Avrupa kupası maçı olmak üzere toplam 405 karşılaşmada görev yaptı. Şeren, Galatasaray'da 3 İstanbul Profesyonel Lig, 2 Süper Lig ve 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.Galatasaray'ın Avrupa arenasına ilk kez çıktığı 1956-1957 sezonunda, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Romanya'nın Dinamo Bükreş ekibiyle 26 Ağustos 1956'da oynadığı maçta kaleyi koruyan isim Turgay Şeren oldu. Şeren,, futbolculuk yaşantısındaki ilk ve tek kırmızı kartı 1962 yılında Beşiktaş ile oynadıkları ve 1-1 berabere biten derbi maçta gördü. Kariyerindeki son resmi maçta, 11 Haziran 1967'de Karşıyaka ile oynanan müsabakada kaleyi koruyan Turgay Şeren, 2 Temmuz 1967'de ligde forma giyen oyuncuların oluşturulduğu karma bir takım ile Galatasaray arasında yapılan jübile maçıyla futbolculuğa veda etti. Turgay Şeren, geniş kitlelerce tanınmasını ve sevilmesini sağlayan "Berlin Panteri" lakabını milli takım forması altında aldı. A Milli Takım kalesini ilk kez 28 Mayıs 1950'de İran ile oynanan ve Türkiye'nin 6-1 kazandığı hazırlık maçında koruyan Şeren'e, 17 Haziran 1951'de deplasmanda Batı Almanya ile oynanan ve ay-yıldızlıların 2-1 üstünlüğüyle sona eren hazırlık maçında yaptığı kurtarışlar sonrasında "Berlin Panteri" lakabı takıldı. Futbol hayatının ardından çeşitli gazetelerde spor yazarlığı, televizyonlarda da yorumculuk yapan Turgay Şeren'in üç evliliğinden 4 çocuğu oldu. Turgay Şeren, 7 Temmuz 2016'da 84 yaşında hayata gözlerini yumdu.