Sonat Coşkuner & Özgün Coşkuner keman ve piyano resitali
Doğan Bulgun
Doğan BULGUN
SONAT Coşkuner & Özgün Coşkuner barok dönemden günümüze keman ve piyano için bestelenmiş eserlerden derlenen zengin bir program ile Mozarthaus’ta dinleyiciler ile buluşacak.
Resital Programı:
J.F. REBEL | Keman Sonatı No.8, re minör
I. Grave
II, Courante
III. Rondo
O. DEMİRİŞ | Rüya Süiti
I. Moderato
II. Andantino
A.DARMAR | Sessizliğin İçinden
A. Melikov | Aşk Efsanesi Balesi Suiti’nden
I. Monolog
II. Türk Kızlarının Dansı
F. SCHUBERT | Keman ve Piyano Sonatı D. 574
I. Allegro moderato
II. Scherzo
III. Andantino
IV. Allegro vivace
Tarih: 22 Şubat 2020, Cumartesi, yer: 20.00, yer: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
SONAT COŞKUNER
Müzik eğitimine 1996 yılında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı. 2000 yılında öğrenci değişim projesi ile Weimar’da eğitim aldı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü’nü kazandı. Burada Prof. Yılmaz Şendurur ile keman çalıştı. Yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi, doktora eğitimini ise Konya Selçuk Üniversitesi’nde tamamladı. 2005-2010 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında görev yaptı. 2010 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne geçti. 2010-2015 yılları arasında Samsun Devlet Opera ve Bale Orkestrasında misafir keman sanatçısı ve çocuk korosu eğitimcisi olarak çalıştı. Piyanist kardeşi Özgün Coşkuner ile Londra, Bakü, Floransa ve yurt içinde pek çok şehirde bir misyon olarak gördükleri Türk bestecilerinin keman-piyano eserlerini seslendir. 2009 yılında Soundpainting ile tanıştı. Çalışmalarına doğaçlama ve Soundpainting yönünde ağırlık kazandıran Coşkuner lisansüstü düzeyde Soundpainting dersleri veriyor. Fransız konsolosluğundan kazanmış olduğu burs ile 2016 Ekim-Kasım aylarında, Bordeaux’da Etienne Rolin ile “sanat yolu ile algının artırılması” üzerine çalışmalar yaptı. 2018 yılında Tübitak’tan almış olduğu burs ile Norveç’in Bergen şehrinde Jostein Stalheim ile “Soundpainting’in Dikkat Üzerine Etkileri” üzerine bir araştırma yaptı. 2019 yılında Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarında çalışmaya başladı. Çocukların keman eğitimi için yazdığı iki kitabın yanı sıra, yaylı çalgılar için grafik notasyon yoluyla doğaçlama oyunları kitabı, bir de CD kaydı bulunuyor. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış bilimsel çalışmaları var.
ÖZGÜN COŞKUNER
2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’ne kabul edilen Coşkuner, Prof. Semra Kartal ile eğitimini sürdürdü ve bu süreçte Oxana Yablonskaya ve Muhiddin Dürrüoğlu Demiriz’in ustalık sınıflarına aktif olarak katılım gösterdi. 2009 yılında mezun olan Coşkuner, aynı yıl Samsun Devlet Opera ve Balesi kurumunda orkestra sanatçısı-korrepetitör olarak görev yapmaya başladı. Oda müziği konserleri, resitaller, sahne üstü orkestra konserleri, opera temsilleri, eğitim etkinlikleri ve turnelerde görev aldı. Kemancı Doç. Dr. Sonat Coşkuner ile beraber Türk bestecilerinin keman- piyano eserlerinden oluşan bir repertuvarla Fransa, İngiltere, İtalya ve Azerbaycan’da konserler verdi. 2015 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bölümü’nde yüksek lisans programını tamamladı, bu süreçte Erasmus programı kapsamında İtalya’nın Floransa kentindeki Cherubini Konservatuvarı’nda 1 yıl eğitim gördü. Lisansüstü eğitiminde piyano çalışmalarını Prof. Gülşen Annagiyeva, Prof. Olga Hasanoğlu ve Stefano Ranieri ile yürüttü, 2017’de Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’nda öğretim görevlisi olarak göreve başlayarak, aynı kurumda devam ettiği sanatta yeterlik eğitimini 2019’da tamamladı.
"Fransız Ezgileri" Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde
DENİZ Özsökmenler (Soprano) ve İlker Yiğit Gül (Tenor) , Robert Seidel (Piyano) eşliğinde ünlü Fransız bestecilerinin eşsiz ezgilerini sizinlerle buluşturuyor. Romantik dönemden başlayıp çağdaş döneme doğru uzanan bu renkli yolculuk, bugün.
Tarih: 29 Şubat 2020 Cumartesi, saat: 18.00, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Ankara
Maltepe’de ‘Tango gecesi’
MALTEPE Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle “Aşklı Şarkılarla Aşkın Dansı” isimli konseriyle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı.
Sunuculuğunu Ercan Dirikan’ın üstlendiği konserde koro Türk sanat müziği, Batı müziği ve tangoya uzanan geniş bir yelpazeden repertuarla sahne aldı. Şef Füsun Batum yönetimindeki koro birbirinden güzel aşk şarkılarını, konuk sanatçı Ahmet Kadri Rizeli'nin tangoları eşliğinde söyledi.
Aşkın ve tutkunun dansı tangoyla sunulan şarkılar büyük beğeni topladı. Eserleri kendilerine has üslupla yorumlayan solist sanatçılar alkışları topladı. “Samanyolu”, “Devlerin Aşkı”, “Beni Yak Kendini Yak Her Şeyi Yak” isimli unutulmaz aşk şarkılarına müzikseverlerde eşlik etti. Koro, nihavend ve rast makamında, Acemkurdi makamında eserleri icra etti. Türk bestecilerin tango eserlerini de güçlü performansı ile seslendiren koro dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı.
Yorumlar