Genel kurul toplamak için çok geç kalındı ama neyse ki Beştepe’de yaprak kıpırdamaya başladı. Takım 26 Haziran’da top başı yapacak. Üç gün sonra, ayın 29’unda ise yeni başkan ve yönetim seçilecek. Sonra ver elini Kayseri kampı.

Murat Gürgen

Son beş yılda üç kez Süper Lig’den düşen Ankaragücü’nde takımın yeni sezon kadrosunda hangi oyuncuların yer alacağı kadar yeni yöneticilerin kim olacağı da merak konusu. Faruk Koca’nın yumruk olayı sonrası görevi devrettiği İsmail Mert Fırat genel kurulda başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı. Listesinde bazı eski yöneticilerin yanı sıra sarı lacivertli kulübe aidiyeti ön planda olan “taze kan” niteliğinde isimlere yer vereceğini duyurdu.

Fırat iddialı konuştu. “Bu sezon TFF 1. Lig’deki tek hedefimiz şampiyonluk. Teknik Direktör Kemal Özdeş hangi futbolcuların kalmasını isterse, o futbolcuları tutacağız. Çok güçlü kadroyla lige hızlı başlayıp daha ilk yarıdan itibaren rakiplerimizle arayı açacağız” mesajı verdi.  

Ağcabağ da lansman toplantısı düzenledi, basın mensuplarıyla buluştu. Daha önceki genel kurullarda da adaylık sinyalleri vermiş ancak son anda çekilmişti. Çekilme gerekçesini bugüne kadar ilk ağızdan anlatma fırsatı olmamıştı. “Listesinde yer verdiği isimlerin kulübe üye yapılmadığını, kongre salonuna da alınmaması üzerine ilkesel tavır koyduğunu” anlattı.

Peki bu kez arkadaşları kulübe üye olmuşlar mıydı? Listesindeki 9 ismin üye olduğunu, 31’inin daha üye olması için Faruk Koca ile bir araya geldiğini aktardı. Görüşmelerinin olumlu geçtiğini, üyelik işlemlerinin çözülmesi konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Ağcabağ’ın yeşil sahaya dair projeleri ise Fırat’tan farklıydı. Kulübün yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu, sürdürülebilir ekonomi için futbol aklına sahip profesyonellerle çalışacağını ve altyapıya önem vereceğini söyledi.  Bu çerçevede maliyeti yüksek futbolcularla yolları ayırmak gerektiğini dile getirdi. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerle Ankaragücü’nü önce Türkiye’de, ardından Avrupa’da yıldızlaştırmayı vadetti. Güçlü sponsorlarla birlikte hareket edeceğini vurgulasa da isimleri kongreden önce açıklamak istemedi.  

Sarı lacivertli tribünlerden gelen bir grup “bağımsız” delege de seçime ayrı listeyle girmeye hazırlanıyor. Her şeyden önce, demokratik rekabet beklentisi olumlu bir sinyal. Peki Faruk Koca ne yapacak? 18 Temmuz’daki TFF seçimleri sonrası, hak mahrumiyeti cezasında indirim talep edip başkanlığa dönmek mi isteyecek? O sorunun yanıtını da zaman gösterecek.