Kim derdi ki yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul sonucunda başkanlık yolunda tüm hesapların bozulabileceğini… Mehmet Büyükekşi başkanlığa tekrar aday olurken, öyle bir hava yarattı ki; ortalığı tozu dumana kattı. Fakat hesapları büyük oynamasına rağmen, seçimi kazanan İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

Mehmet Kısmet

Görev yaptığı toplam iki yıl boyunca iki kez kongre yapmak zorunda kalan ve bu süre içinde soy isminden de anlaşıldığı gibi TFF’de ekşimeyen bir yer bırakmayıp kaotik ortama sürükleyen Mehmet Büyükekşi’ye delegelerden tokat gibi bir cevap geldi.

Yarış Divan Başkan’nın belirlenmesi ile ibrenin Mehmet Büyükekşi’den yana gittiği izlenimi ortalıkta soğuk bir hava estirdi. Başkan adaylarının konuşmalarının yanı sıra bazı kulüp başkanları ve özellikle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç sözleri ile eleştirir dozunu en üst düzeye çıkardı.

Yapılan Genel Kurul sonucunda başkanlığı Mehmet Büyükekşi karşısında başkanlığı 5 farklı kazanan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu 281 delegeden 134’ünün oyunu aldı. Bu yarışta baştan beri kazanma edası ile ortada dolanan ve bütün unsurların desteğini aldığı yanılgısı içindeki Mehmet Büyükekşi ise 129 oyda kaldı.

Böylesine bir çekişme hatta kapalı kapılar ardından yapılan hesapların tutmadığı bir kongre geride kaldı artık. Kongre öncesi gölgesi ile korkutulanların çekilmek zorunda bırakıldıkları ortamda, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu direndi ve kazandı. Yeni Başkan bu mücadelesi ile takdir toplamasını da bildi bu arada…

Başkan, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Genel Kurul’da kendinden emin bir şekilde verdiği mücadeleyi görev başında devam ettirip ettiremeyeceği sorularına cevap verme adına tam tamına 3 yıllık bir sorumluluk üstlendi.

 Söz ağızdan çıktı mı bir daha geri dönüşü olmaz… Kongre’de söylenenler şimdi spor camiası tarafından da çok yakından takip edilecek mutlaka. İki yıl içinde yönetim zafiyeti nedeniyle çıkmaza giren TFF’yi  kaotik ortamdan kısa sürede uzaklaştırmanın zor olduğu bu dönemde tekrar toparlayıp aya kaldırmanın zorluğunu unutmamalı Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu.