Ayağının tozuyla “Şampiyonluk gerçekçi bir hayal” demişti Emre Belözoğlu. Üzerinden 7,5 ay geçti ve Ankaragücü Süper Lig’den düşme ihtimali en yüksek takımlar arasında. Sadece o değil, kulüp yönetimi de rüyadan uyandı ama biraz geç oldu galiba.

Murat Gürgen

Tehlike göstere göstere geliyordu. Bu takımın gol üretmekte büyük sıkıntı yaşayacağını ta 30 Ağustos 2023’te bu köşede yazmıştım. Yani daha ilk transfer döneminin devam ettiği günlerde... “İstatistik alarm veriyor” demiş, kadrodaki santrforların toplam gol sayısının 15’i aşmayacağını iddia etmiştim. Ligin tamamlanmasına bir hafta kala, Ali Sowe 5, Bajic 4 Macheda 3 golde kaldı. Yani üçünün toplamı 12.

Ve forvet hattının geri kalanı… Sezona iyi başladığı için 10 gole ulaşabileceğini söylediğim Efkan Bekiroğlu 9 gol attı. 3-4 gol üretmesini beklediğim Morutan sakatlandı, 2 golde kaldı. Cephas tahmin ettiğim gibi yedeğe çekilirken, sadece 3 gol kaydetti. Son yıllarda Yunanistan’da sezonun yarısını yedekte geçirdiğini hatırlattığım Garry Rodrigues 37 maçın 19’unda forma giydi, sadece 9’unda ilk 11’deydi. Attığı gol sayısı ise 2.

Beşiktaş kupa maçı sonrası, Belözoğlu çok iyi futbol oynadıklarını, hak ettikleri halde kazanamadıklarını vurguluyordu.  Bir gazeteci “Peki olmayan ne?” diye sorunca, “Gol olmuyor” yanıtı verdi. Elbette çıkıp kendisi gol atacak değildi ama görünen köy de kılavuz istemiyordu. Ankaragücü’nü dışarıdan izleyenler, bu kadronun gol sıkıntısı yaşayacağını zaten biliyordu.

İşler kötüye gidince topu teknik direktöre atmak kolay. Beştepe’den kimler geldi, kimler geçti. Bazıları kötülenip gönderildi. Peki ne mi oldu? Pendikspor’da İbrahim Üzülmez, Hatayspor’da Özhan Pulat, İstanbulspor’da Osman Zeki Korkmaz ve Adana Demirspor’da Hikmet Karaman, lig yarışının son bölümünde Ankaragücü’nü tam 9 puandan mahrum bıraktılar.  Bir de bu kulüpten gönderilen Erdem Özgenç var ki… 22 Ağustos’ta 40 yaşı geride bırakacak ama takımın en süratli adamlarına bile geçit vermedi.