Mozarthaus'ta ''Gamze Erengönül & Beril Eren'' resitali
Doğan Bulgun
Doğan BULGUN
Rektör Özen ve "Ödüllü dansçılar"
ÜLKEMİZİ yurt dışında temsil eden en başarılı grup seçilen Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve
Gençlik Halk Dansları Topluluğu, ödülleriyle Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen’i ziyaret etti.
Dünyanın en iyi dans gruplarından biri olarak tanınan ve CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve
Geleneksel Sanatlar Konseyi) tarafından, Türkiye’yi yurt dışında temsil eden “En Başarılı Çocuk
Gurubu” ve “En Başarılı Yetişkin Gurubu” seçilen Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk
Dansları Topluluğunun bu ziyareti oldukça renkli geçti.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, yöresel kıyafetleriyle ve kazandıkları ödüllerle makamına gelen Hacettepeli genç dansçıları ilgiyle karşıladı. Rektör Özen, dans topluluğunun başarılarından çok etkilediğini ve gurur duyduğunu belirtti. Bu başarıların milli kültürümüzü nesilden nesile taşıyacağını, bu yüzden çok takdire değer olduğunu söyleyen Özen, öğrencileri tek tek tebrik etti.
HEM RİTİM HEM DANS
31 ayrı ülkede 92 kez Türkiye’yi başarıyla temsil eden, katıldığı 5 uluslararası yarışmadan dünya birinciliğiyle dönen dans topluluğu, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Seçmeli Dersler
Öğrt. Gör. Murat Özkan Başkanlığında ve Beytepe Gün Hastanesi Doktoru Bahar Özkan sorumluluğunda iki yüz öğrenci ile çalışmalarını sürdürüyor. Hem ritim çalıp hem dans eden çocuk ve gençlerden oluşan bu topluluk Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.
KEMAN sanatçısı Gamze Erengönül ve piyanist Beril Eren, klasik dönemden romantiklere uzanan zengin bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
Tarih: 08 Aralık 2018 Cumartesi, Saat: 20.00, Yer: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi (Nilgün Sokak 14 / 2 Çankaya - Ankara)
PROGRAM
W. A. MOZART | Sonat No.21 KV.304 mi minör
M. de FALLA | "İspanyol Dansı"
N. PAGANINI | Sonatin No.6, Op.3 mi minör
H. WIENIAVSKY | Orjinal bir Tema Üzerine Çeşitlemeler Op.15
GAMZE ERENGÖNÜL
Keman eğitimine orta öğretime kadar Veniamin Warshavsky ile başlayan sanatçı, daha sonraki çalışmalarını babası Prof. Zeynur Erengönül’le sürdürdü. 2007’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi ve 2009’da Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçti. Lisans devresinde üç sınıf atlayan Gamze Erengönül, 2012 yılında lisans bölümünden okul birincisi olarak, 2013’te yüksek lisans bölümünden pekiyi dereceyle mezun oldu. Solistik kariyerine 11 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde çalarak başlayan genç sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Camerata Saygun Oda Orkestrası, Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası eşliğinde konserler verdi. Sanatçının Hakan Şensoy, Ionescu Galati, Ender Sakpınar, Cem Mansur, Gürer Aykal, Antonio Pirolli, Vladimir Lungu gibi ülkemizin önde gelen şefleriyle verdiği konserleri basında övgüyle yer aldı.2015 yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanan sanatçı Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Sinfonietta eşliğinde Süreyya Operası konser salonunda çaldı, aynı zamanda jüri özel ödülünü de alarak 44. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde İstanbul Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak konser verdi. 2016 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’na katılan Erengönül, İDSO eşliğinde solist olarak çalma hakkını elde etti. Lukas David, Bernard Hartog, Schlomo Mintz, Alexandru Gavrilovici, Yair Kless, Andrej Bielow ile çalışmalar gerçekleştirdi. İstanbul, İzmir, Mersin ve Bulgaristan’ın önemli konser merkezlerinde solo ve oda müziği konserleri veren sanatçı, 2017 yılında İş Sanat tarafından düzenlenen “Parlayan Yıldızlar” solistik seçmesi yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Milli Reasürans ve İş Sanat Konser salonlarında solo resitaller verdi. Aynı yıl Aydın Doğan Ödül Töreni’ nin açılışında solo resital verdi. Sanatçı, Süreyya Operası, Akbank Sanat, İş Sanat, Milli Reasürans Konser Salonları, Caddebostan Kültür Merkezi, İzmir Sabancı Kültür Merkezi başta olmak üzere ülkemizin önde gelen müzik merkezlerinde resital, oda müziği ve konser faaliyetlerinde bulunmuştur. Y outube kanalında tamamı canlı performanslardan oluşan oda müziği, resital ve orkestra eşlikli çok sayıda konser kayıtları bulunan Erengönül, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.
BERİL EREN
1993 yılındaAnkara’da doğan Beril Eren, piyanoya 2006 yılında, İstanbul Özel PeraGüzel SanatlarLisesi’nde OfelyaAleskerova ile başladı. 10 aylık bir çalışmanın ardından, 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı Lise 1. sınıfına seviye sınavı ile kabul edilerek, piyano çalışmalarına Melin Molla ile başladı. Aynı yıl ilk solo konserini verdi. 2009 yılında piyano eğitimine Hülya Ardıç Barut’un sınıfına geçerek devam etti. Yine aynı yıl “İstanbul Filarmoni Derneği” tarafindan düzenlenen “Türk Bestecileri Konseri”nde yer aldı. Emre Can Karayel, Gülsin Onay, Zöhrab Adıgüzelzade, Emre Elivar, Victor Çuçkov, Milena Mollova ve Hüseyin Sermet’in piyano ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Arnaud Pumir ve Violaine Cochard’ın klavsen ustalık sınıflarına katıldı. 2010 yılında Singapur’da Elena Metodieva’nın piyano sınıfına kabul edilerek 1 ay eğitim gördü. Yovan Markovitch’in oda müziği masterclassına aktif olarak katıldı. Aynı yıl MSGSÜDK Senfoni Orkestrası’na solist olarak seçildi. Koç Üniversitesi’nde “Rus Bestecileri Konseri”nde oda müziği konseri verdi. 2011 yılında MSGSÜ Oditoryumu’nda konser verdi. 2012 yılında ‘’Opus Erasmus 2’’ projesi ile Fransa’ya gitmeye hak kazandı ve burada çağdaş müzik dalında orkestra ile iki konser verdi. 2012’de Hilary Demske’ın masterclassına katıldı. 2013 yılında “Sesin Yolculuğu 6. Genç Besteciler Şenliği”nde” Umut Eldem’in eserini yorumladı. Aynı yıl Nisan ayında düzenlenen 16. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması’nda Mansiyon ödülü aldı. Aralık 2014’de şef Antonio Pirolli yönetiminde MSGSÜDK Senfoni Orkestrası eşliğinde C. Saint Saens’ın 2. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Halen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans eğitimi gören Beril Eren, piyano çalışmalarını Prof. Esin Onay Kanberoğlu ve özel olarak piyanist İris Şentürker ile sürdürmektedir.
Yorumlar