Kadın Voleybol Takımının Paris Olimpiyatları öncesi kadrosunda bulunan Tuğba Şenoğlu İvegin’in yerine alınan İlkin Aydın’ın sözlerine bayıldım.

Halkbank-3Güray Soysal

41 yaşındaki delikanlı kulüp: Halkbank

Türkiye’nin en genç, en başarılı kulüplerinden Halkbank Spor Kulübü, 1983 yılında Türk Spor tarihine adını yazdırdı.
Kulüp, 41 yıllık tarihinde Türkiye ve Avrupa kupalarında önemli başarılara imza attı. Halkbank 5’i üst üste olmak üzere 10 kez Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 9 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa sahibi tek erkek takımı kimliği taşıyor.
CEV Şampiyonlar Liginde bir ikincilik ve bir de üçüncülük elde eden tek Türk erkek takımı. CEV Kupası Şampiyonluğu, CEV Challenge Kupası İkinciliği, Balkan Şampiyonlukları Halkbank’ı Türkiye’de lider konuma getiren özellikleri. Kulübün, hentbol branşında ise 4 kez Türkiye Şampiyonu olurken bir kez de Türkiye Kupası kazandı Ayrıca üç kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü. Saha sonuçlarının yanında Türk gençleri ve çocuklarına sporun sevdirilmesi konusunda yaptığı faaliyetlerle de adından söz ettiren Halkbank Spor Kulübü, her yıl binlerce çocuğu salonlarda ağırlayarak voleybol kitlesi oluşturma yönünde de en ön sıralarda.

Salon1Reklamı olmayan işler

Başkent Ankara’da sporcular yeterli tesisi bulamadıklarından dertli mi, dertli...
Atıcılar antrenman yapmak için Eskişehir’e, bisikletçiler veledromu bulamadıkları için Konya’ya gidiyor. 
Viralsporlu arkadaşlardan öğrendiğime göre, Başkent Ankara’da sporla ilgili güzel işlerde yapılıyor
Mesela...
Şehrin merkezine metro ile sadece gidiş 45 dakika süren Eryaman’daki Stadın altında 9 antrenman salonu yapıldığını öğrendik.
Hele türlü engellemeye karşı olan 4 yıllık İl Müdürü Mustafa Çelik, işlerini reklamsız yapmaya çalışıyor.
Bir de yukarıdakilerin “Hep ben önde olacağım” mantığını aştığında Müdür Mustafa Çelik’in işleri gün ışığına çıkabilecek.

İlkinBu sözlere kulak verelim

Kadın Voleybol Takımının Paris Olimpiyatları öncesi kadrosunda bulunan Tuğba Şenoğlu İvegin’in yerine alınan İlkin Aydın’ın sözlerine bayıldım.
İlkin Aydın şöyle diyor: “Milli takımda Kübalı değil, Türk vatandaşı görmek istiyorum”
Tüm Milli takımlarımız da yabancıların çoğunlukta yer aldığı son dönemlerde İlkin’in sözlerine yerden göğe kadar hak verdim.

Satranç

Betül Cemre Yıldız

16.05.1989 tarihinde Adapazarı’nda doğdu. 1992 yılından beri İzmir'de yaşadı. Satrancı ailesi kendi arasında satranç oynarken izleyerek öğrendi. 1997 yılı sonunda üçüncü sınıftayken okulda açılan kurslara katılan Betül, bir ay sonra İzmir 10 Yaş Kızlar Şampiyonasında bütün maçlarını kazanarak şampiyon oldu. Bu turnuvadan bir ay sonra Türkiye 10 Yaş Kızlar Şampiyonasında 8. oldu.
 Bir sonraki seneye şampiyonluk için hocası Abdullah İlhan ile çalışan Betül, sözünü tutarak tüm maçlarını kazanarak 10 Yaş Kızlar Türkiye Şampiyonu oldu ve Dünya Yaş Grupları Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. İspanya'da yapılan Dünya 10 Yaş Kızlar Şampiyonasında bir maç kayıpla 13.lüğü paylaşan Betül, o zamanlar için Türkiye adına dünya yaş gruplarında en iyi sonucu aldı. 
12 Yaş Kızlarda İzmir ve Türkiye Şampiyonluğunu tekrar kazanan Betül, Türkiye Bayanlar Şampiyonasında 2. olarak en küçük milli sporcu oldu. Ayrıca 2000 Olimpiyatlarında A Milli takımında oynamaya hak kazanarak olimpiyatta oynayan en küçük sporcu oldu. İstanbul'da yapılan olimpiyatlarda ilk elosunu aldı.
Daha sonraki yıllarda da defalarca Türkiye Yaş Gruplarında şampiyonluk kazandı. 2002 yılında Türkiye Bayanlar Şampiyonu olarak 13 yaşında en küçük Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. 
Dresden'de yapılan Avrupa Bayanlar Şampiyonasında gösterdiği 2250 üstü performans ile bir üst unvan olan Bayan Uluslararası Usta unvanını elde etti Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan Akdeniz Genç Bayanlar Şampiyonasında birinciliği paylaşarak averajla 2. oldu. 
2007 yılında Antalya'da yapılan Dünya Yaş Gruplarında Şampiyonasında 3. olarak Türkiye'ye ilk defa dünya çapında madalya kazandı.
2009 yılında Arjantin'in Puerto Madryn şehrinde yapılan Dünya Gençler Şampiyonasında (20 Yaş Altı) 1.liği paylaşıp averajla 3.lük elde etti. Bu turnuvada gösterdiği başarıdan dolayı ilk WGM (woman grandmaster-bayan büyük usta) normunu aldı. 2011 yılı Nisan ayında Lviv'de yapılan Vorobets Anı Turnuvasında ikinci WGM normunu elde etmiştir. 2011 yılı Aralık ayında yine Lviv'de katıldığı Vasylyshyn Anı Turnuvasında şampiyon olarak son WGM normunu alırken, ilk IM (international master-uluslararası usta) normunu kazandı.