Yaşam

Esnaf, CHP'li Demir'e dert yandı: Her şeyi satıyoruz, bir onurumuzu satmamak için uğraşıyoruz

Ulus'ta ikinci el eşya satan esnaf, CHP'li Deniz Demir'e dert yandı. Eşya satamadığını söyleyen esnaf, “Eskiden yüzde 90 eşya almaya geliyordu, şimdi satmaya geliyor. 6 aydır yerini değiştirmediğim mallarım var. Her şeyi satıyoruz, bir onurumuzu satmamak için uğraşıyoruz. Mücadelemiz onur mücadelesi” dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Deniz Demir’in Ulus’ta ziyaret ettiği ikinci el eşya satan esnaf, “Eskiden yüzde 90 eşya almaya geliyordu, şimdi satmaya geliyor. 6 aydır yerini değiştirmediğim mallarım var. Her şeyi satıyoruz, bir onurumuzu satmamak için uğraşıyoruz. Mücadelemiz onur mücadelesi” dedi.

CHP'li Demir, Ankara’nın Ulus ilçesinde ikinci el eşya satan bir esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Demir, videoya şu notu düştü: 

“İşte Türkiye’nin gerçek gündemi. Bugün Ankara Ulus’ta İtfaiye, diğer adıyla Hergele Meydanı’ndaydım. Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ikinci el pazarını da vurmuş. İnsanlar çaresiz, bıkkın, umutsuz. Türkiye Yüzyılı diye övünerek anlattıkları tablo çok farklı. Konuştuğum bir esnafın sözleri beni derinden etkiledi. Bir emeklinin iki ekmek alabilmek için evindeki resim çevresini satmaya getirmesi sözün bittiği yerdir. ‘Belki hayalleri o çerçevenin içindeydi, gelinlik resmi vardı, gençlik resmi vardı’ dedi. Eskiden alışveriş yapmak için geldiği pazara artık insanlar evinden eşyalarını satmak için geliyor. Siftah yapamayan esnafı duyun.”

"Mücadelemiz onur mücadelesi"

Öte yandan, müşteri gelmediğini dile getiren esnaf ise şunları söyledi: 

“Bedava versen yok. 2 senedir öğrenci gelmiyor buraya. 2-3 milyon öğrenci okulu bırakmış. Eskiden yüzde 90 eşya almaya geliyordu, şimdi satmaya geliyor. 6 aydır yerini değiştirmediğim mallarım var. Her şeyi satıyoruz, bir onurumuzu satmamak için uğraşıyoruz. Mücadelemiz onur mücadelesi.”