Yaşam

Emekli Şerif Özdemir: Devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor

Antalya'dan Ankara'ya gelerek Büyük Emekli Mitingi'ne katılan 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor, beni hırsızlığa itiyor" dedi.

Abone Ol

 Haber Merkezi - Antalya'dan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara'da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'ne gelerek sesini duyurmaya çalışan 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Vicdan varsa Antalya İŞKUR'a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor, beni hırsızlığa itiyor" sözleriyle seslendi. 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce emekli, Ankara'da CHP'nin düzenlediği "Büyük Emekli Mitingi'ne" katıldı. Enflasyon karşısında günden güne maaşları eriyen emekliler, insanca bir yaşam sürdürebilmek için maaşlarının yükseltilmesini istiyor.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan emekli Şerif Özdemir, eşine ekmek  parası dahi veremediğini söyledi. Ev sahibinın kendisini evden çıkardığını da değinen Özdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Ben 14 bin TL'ye ev tuttum. Bütün evraklarım mevcut. 16 bin 500 TL aylık alıyorum, 2 bin 500 TL ile geçiniyorum. Altı ay sonra kira kontratım bitiyor devlet bana kaç kuruş verecek diye bekliyorum. Çaresiz kaldım, Sayın Cumhurbaşkanı sen dört bakana dört aylık veriyorsun o aylıkların dört tanesini emekliye ikramiye olarak sunsan ne olur? Dokuz  uçak sana yetmiyor gibi Bodrum'daki, Ankara'daki saray sana yetmiyor. Ankara'da saray yaptırdığın zaman diyordun ki, 'Dış devletlere karşı bizim iyi bir yaşantımız olduğunu ispatlayalım.' Peki Ahlat, Bodrum sana ne yapıyor?"

"Vicdan varsa Antalya İŞKUR'a sorsun"

Öte yandan, 36 yıl 8 ay 657 devlet memuru olarak çalıştığını ekleyen emekli vatandaş, sözlerine şöyle son verdi:

"Açım açım açım. Cumhurbaşkanına sesleniyorum vicdan varsa Antalya İŞKUR'a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor. Beni hırsızlığa itiyor ben böyle bir vatandaşım..."