Son sözümü ilk önce söyleyeyim. Gençlerbirliği, Tuzlaspor karşısında yenilgiyi hak etti.
Gençlerbirliği, 1. Lig’in 17. haftasında evinde Tuzlaspor’a 3 puan ikram ederek ağırladı. Tuzlaspor’a galibiyeti getiren golleri 64’te Umar ve 90’da Mehmet Zahit Çınar attı. Tuzlaspor’da Hikmet Çiftçi, 90+4’te kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı.
Tuzlaspor, puanını 16 yaptı ve maç fazlasıyla küme hattından uzaklaşarak 15. sıraya yükseldi. 6. sırada yer alan Gençlerbirliği ise 27 puanda kaldı.
Aslında Gençlerbirliği mağlubiyetinin işaretlerini son 3 haftada verdi. Sahasında Göztepe’ye 0-3 yenilirken takımdaki sıkıntı gözlerden kaçmamıştır. Takım, Giresun deplasmanından son anlarda gelen galibiyette 3 puanı aldı ama taraftarını da çıldırttılar.
Tuzla maçı Gençlerbirliği için ölüm kalım maçı değildi, ama devre arasına 30 puanla üst sıralarda moralli girilecekti. Ama yazmaktan bıktığım beceriksizlik, isteksizlik, ciddiyetsizlikler eksilmeden artarak devam ediyor. Devre arasında yönetim, hoca kafa kafaya verip takıma neşteri vurmalı. Bu arada bana göre Sinan hocanın maç sonu açıklamalarının da gerçekleri yansıttığını söylemem gerek. Bu takım çok büyük zorluklardan geçti ve çıktı. Şimdi biraz sabır gerekiyor. Mağlubiyet sonrası taraftarın, “ Sinan İstifa” isteğini şimdilik duymazlıktan gelmemiz gerek. Ben bu takımın üst sıraları zorlayacak gücü olduğuna inanıyorum.
Şimdi sırada, Gençlerbirliği gelecek maçı için Ümraniye deplasmanına çıkacak.