Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında Boluspor’u deplasmanda 2-1 yendi ve 3 puanla evine döndü.

Ahmet Temürtürkan

Karşılaşmanın ikinci yarısına Gençlerbirliği daha hızlı başlayan taraf oldu. Amilton’un sağ kanattan getirdiği topa ceza sahası içinde vuran Melih’in şutu yan direkten oyuna alanına geri döndü.

Gençlerbirliği maçın 55. dakikasında Boluspor karşısında öne geçti. Ani gelişen Gençlerbirliği atağında Melih ara pas ile Amilton’u gördü. Amilton, Çağlar ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yerden kalecinin bacak arasından filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Gençlerbirliği maçın 66. dakikasında Boluspor karşısında skoru 2-0’a taşıdı. Boluspor defansının bir anlık hatasını değerlendiren Yasin’in verdiği pası değerlendiren Melih Bostan, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 2-0’a taşıdı.

Maçta başka gol olmayınca Gençlerbirliği üst üste 3. maçını da alarak puanını 43’e çıkardı ve play-off çemberine girdi.
Öncelikle Gençlerbirliği’nde olumlu yönde oldukça fazla ilerlemenin gözlemlendiğini söylemem gerek. 4-5 hafta önceki maçları hatırlayın, dağınık bir takım, paslarda isabet yok, ileri giden geri gelmiyor, gol yollarında büyük beceriksizlikler, sakatlıklar artmış, sorunlar büyümüş, Yönetim karışık, maaşlar ödenmiyor, oyuncular huzursuz.

Sinan Kaloğlu yılmadı, bütün oyuncularla tek tek ilgilendi, görüştü, sorunların üzerine gitti. Bütün bu çabaların olumlu sonuçları son maçlarda ortaya çıktı. Sahaya daha diri ve topa akılcı, daha sağlam basan bir takım çıktı. Özellikle zorlu Bolu deplasmanından galibiyetle dönmeleri de bunun göstergesidir.

Bolu maçında bana göre defansta Nzaba dışında uyumsuzluk yok. Orta sahada Buğra hariç Ensar ve Oğuzhan uyumlu, forvette ise Amilton ve Melih birbirlerini tamamlamış. Melih bu maçta çok etkili görünmese de bir asist ve bir golle “Ben buradayım” dedi. Kaleci Ertuğrul ise zaman zaman anlamsız geri paslarla hatalar yaparken Bolu maçında çok net golleri başarıyla önledi. Gençlerbirliği’nde özellikle kaleciye geri pas yasaklanmalı, çünkü baskıyla bocalayabiliyorlar.
Öyle ya da böyle gelen bu galibiyetin, Gençlerbirliği’ne play-off mücadelesinde büyük ivme kazandıracağı bir gerçek.