Gençlerbirliği, Trendyol 1.Lig 25. haftasında ağırladığı Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kalarak erimeye devam etti, galibiyet hasretini 6 maça çıkardı.
Gençlerbirliği, Eryaman Stadının çimlerinin bozulacağı gerekçesiyle Şanlıurfaspor’u Aktepe Stadında ağırladı. 100 yıllık bir takımın Başkentte kendisine ait oynayabileceği bir stadının olmamasını da anlamak mümkün değil.
Şanlıurfaspor, maçta 9. dakikada Dening’in attığı golle 1-0 öne geçti. Gençlerbirliği, 33. dakikada Buğra Çağıran’ın golüyle maça dengeyi getirdi. Bu sonuçla Gençlerbirliği 34 puanla 9. Sıradaki yerini korudu, galibiyet hasretini de 6 maça çıkardı.
Gençlerbirliği, ligin ilk yarısında 1-2 yendiği Şanlıurfaspor karşısında 3 puan parolasıyla çıktığı karşılaşmada bir puanı zor çıkardı.
Maçı Aktepe Stadında canlı izledim. Takım kötü oynamadı ama Şanlıurfaspor oyuncuları puan için daha istekliydi. Golü de bu istek ve baskıyla kazanan Şanlıurfaspor, defansında geçit vermedi. Şanlıurfa hücum oyuncuları 2, 5 ve 6. Dakikalarda kazandıkları fırsatlarla golün işaretini de verdiler. Bizler dışardan bunu gördük ama Sinan hoca göremedi, önlem alamadı ve golü de yedi.
Sinan hoca ikinci yarıda öncelikle Oltan Karakullukçu, Kayode, Akabueze değişikliğine giderek takımın boyunu uzattı, hücum hattını güçlendirdi. Takımın atakları sıklaştı, neredeyse tek kale oynadılar ama dirençli Şanlıurfaspor defansını aşamadılar. Düşme hattına yakın Şanlıurfaspor’un son 5 maçta 5 puan toplaması, Liderliğe oynayan Kocaelispor’u sahasında yenmesiyle kazandığı direnç, galibiyet için sahaya çıkan Gençlerbirliği’nin hesaplarını altüst etti diyebilirim. Play-Off sıralamasından uzaklaşan Gençlerbirliği’nin önündeki takımların puan kaybetmeleri fırsat yaratsa da takım bu fırsatı değerlendiremedi.
Gençlerbirliği’nde ise özellikle 19 yaşındaki Yiğit Efe Demir defansta layığıyla görevini yerine getirdi diyebilirim.
Maçın istatistiklerine bakacak olursak Gençlerbirliği yüzde 52’ye 48 oranında topa sahip olan takım. Ancak maç boyunca Şanlıurfaspor 6 korner kullanırken, Gençlerbirliği’nin hiç korner kullanamaması hayli ilginç. Yorumu hocaya bırakmak gerek.
Öte yandan Gençlerbirliği, 10 Mart günü deplasmanda Altay ile karşılaşacak.