Yaşam

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular vefat etti

1 yıl önce İsviçre'nin Zürih kentinde trafik kazası geçirdikten sonra uzun bir süredir yaşam mücadelesi veren Prof. Dr. Özlem Kumrular, hayatını kaybetti. “Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanların yazarı olan Kumrular'ın vefat haberini, Doğan Kitap duyurdu.

Abone Ol

Geçtiğimiz yıl İsviçre'nin Zürih kentinde bir trafik kazası geçiren ve ardından yoğun bakıma alınan Prof. Dr. Özlem Kumrular, uzun süredir yaşam savaşı veriyordu. Ancak Kumrular'ın yaşam savaşını laybettiği açıklandı. Doğan Kitap tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Geçirdiği talihsiz kaza sonrası bir süredir yaşam mücadelesi veren yazarımız Prof. Dr. Özlem Kumrular’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz."

“Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanların yazarı olan Prof. Dr. Özlem Kumrular,lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora eğitimini İspanya'da Salamanca Üniversitesi'nde XVI. yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi üzerine çalışarak yapan Prof. Dr. Kumrular, Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.