Son günlerde sağlık sorunlarıyla uğraşan Nuri Alço, ev sahibiyle mahkemelik oldu. 2016'dan beri Kağıthane'de kiracı olarak oturan Alço, yeni ev sahibiyle kira fiyatında anlaşmazlık yaşadı. Ev sahibi, 3.500 TL kira ödeyen Nuri Alço'yu evden çıkarmak için mahkemeye başvurdu.

Nuri Alço'nun 2016 yılından beri oturduğu Kağıthane'deki evin yeni sahibi, taşınacağını belirterek ailenin daireyi boşaltmasını istedi. Evden çıkmayan çifte noter onaylı ihtar gönderen ev sahibi, Alço çiftinin taşınmayı reddetmesi üzerine dava açtı.

Haksızlığa uğradıklarını belirten Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın bilinmeyen detaylarını paylaştı.

Yumurtada son tüketim tarihi kalkıyor! Yumurtada son tüketim tarihi kalkıyor!

Burcu Alço, sosyal medya paylaşımında şunları ifade etti: "Bugün basında çıkan haberlerin aslı böyle değil. Yani susacaktım ama haberler saçma sapan bir yere evrilip gidiyor. Bizim haberimiz olmadan ev sahibimiz evi satıyor. Yeni alan ev sahibi evi bile görmeden alıyor. Sonra 'Çıkın evden' diyor. Kendisi yerleşecekmiş. Tamam ama bizim daha hukuki olarak 2 sene daha oturma hakkımız var evden niye çıkalım? 'Kiraya zam yapalım ve kontrat düzenleyelim' dedik, kontrat kısmını kabul etmedi. Sonra iş mahkeme sürecine kaldı.'' 

Alço paylaşımını; "Eve yerleşmekten vazgeçti. Muhtemelen başka evleri var. Biz kendimize göre kira artırım bedeli olarak evden çık-çıkma ikileminde kaldığı için kendisi yine yüzde 25 zam yapıp yatırmaya devam ettik. İlk başta 'Kira artıralım' dememize rağmen neredeyse ödediğimiz tutarın 3-4 katı 'Kontrat yapmam' dedi. E bu iş nasıl olacak? Yani burada sorun kira zammı değil, kontrat yapmak istemeyişi... Ee burada eşimin sağlık sorunları da devreye girdi ama yine de bir gün olsun kirası gecikmedi. Bilirkişi eve geldi, onların belirleyeceği rakama göre devam edecek kira ya da etmeyecek... Çok da hevesim kalmadı zira...' diyerek sonlandırdı.


Nuri

Editör: Kağan Karacehennem