Uğur Dündar açıkladı: Reha Muhtar iyileşiyor mu? Uğur Dündar açıkladı: Reha Muhtar iyileşiyor mu?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Genel Değerlendirme Toplantısı’nda kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

BURSARAY’ın ise cumartesiyi pazara bağlayan her gece, 30 dakika aralıklarla sabaha kadar kesintisiz ulaşım sağladığını belirten Başkan Bozbey, şunları kaydetti:

“Seçim vaatlerimizden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşıyoruz. Cuma, cumartesi ve pazar günleri Gemlik Körfezi’nde Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferlerine başlıyoruz. Bu mavi tur gibi bir şey değil. Bildiğimiz şehir hatları sistemi olacak. İlk seferimizi 13 Temmuz’da törenle yapacağız.”

“10 yeni otobüsü hizmete sunacağız”

Dairelerden ve iştiraklerden gelen projeler ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, BURULAŞ’ın mevcut 571 özmal araç ve bağlı olduğu yaklaşık 2 bin otobüsle Bursa’nın toplu taşıma ihtiyacını başarıyla karşıladığını söyledi. Bozbey, BURULAŞ envanterinde bulunan 2 makam aracını satarak 5 adet yeni mikrobüs tipi aracı filoya kazandırdıklarını hatırlatarak şu bilgileri verdi:

“Haftaya perşembe günü alımı yapılan 10 yeni otobüsü de Bursalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Elimizde bulanan ve atıl durumdaki araçların tamamını takas yöntemiyle değerlendirerek özmal sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Geçmiş dönemde kullanılan tahmini değeri yaklaşık 10 milyona yakın lüks makam araçlarını kamu yararına takas ettik. Ayrıca eski araçlarımızı da yenileriyle takas ederek filomuzu güçlendirmeyi, vatandaşlara konforlu ulaşım sunmayı planlıyoruz."

Başkan Bozbey ayrıca Bursa’da özellikle öğrencilerin yoğun olduğu alanlarda kent lokantası açmaya dönük çalışmalarının başladığını da duyurdu

Editör: Nur Yıldız