Politika

AKP ile Gelecek ve Deva arasında Gül ile Arınç’ın da içinde olduğu trafik oluşmuş

Bayram öncesinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptığı ortaya çıkan ve bu bilgiyi doğrulayan Gelecek Partili Milletvekili Temurici, AKP’ye katılabileceği sinyali vermişti. AKP ile Gelecek ve Deva arasında Gül ile Arınç’ın da içinde olduğu trafik oluştu. İşte detaylar...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad ile görüşmeye yeşil ışık yakmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, bir televizyon programında yaptığı açıklamada Genel Başkan Özgür Özel’in Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşmek üzere Şam’a yapmayı planladığı ziyaretin Suriye tarafından kabul edildiğini açıklamıştı.

Ancak Şam’dan gelen dolaylı haberler bunu yalanladı.

"Esad ile görüşen CHP Genel Başkanı ona ne diyecek?"

Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yazdığı köşe yazısında şu noktalara değindi;

"Burada ana muhalefet partisinin, iktidarla mücadeleyi, ona alternatif olmayı bırakarak onun yolunu açmaya çalışması sıkıntı içeriyor. Bu sıkıntının ardından bir başka sıkıntı da Esad’la görüşme niyeti. Esad ile görüşen CHP Genel Başkanı ona ne diyecek? Esad ile görüşmenin her sorunu çözeceği algısı yaratmaya çalışan Erdoğan’a muhalefet de böylece bir katkı sağlamış olacak. Suriye meselesi, AKP’nin, İslamcı refleksleriyle hareket ederek yol aldığı fantastik politikalarının ürünüdür. Türkiye’nin şimdi ve gelecekteki en önemli sorunudur. Sığınmacı bu sorunun sonuçlarından sadece birisidir. Suriye’deki rejimin değiştirtilmesi için Türkiye taraf olmuştur. Ortadoğu’da rejim değişikliği, liderleri öldürtülerek gerçekleştirilir. Bu teşebbüs çok ağırdır. Bu tabloda Özgür Özel Esad ile bir ana muhalefet partisi lideri olarak gerçekten ne konuşabilir? Oysa bu meselelere çok vakıf bir İlhan Uzgel var partinin bu alanında. Özel’in seçilmesinde rol oynayan iradenin bile partinin yönetiminden hoşnut olmadığı net bir biçimde ortada duruyor. Bu nedenle SHP adıyla kurulan Türkiye’nin 135. partisi bir anda hak ettiğinden daha fazla merak uyandırıyor. Arkasında da hemen Kemal Kılıçdaroğlu aranıyor. "

"Gelecek ve Deva partileri arayış içindeler"

Bayram öncesinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptığı ortaya çıkan ve bu bilgiyi doğrulayan Gelecek Partili Milletvekili Temurici, AKP’ye katılabileceği sinyali vermişti. 

Bozkurt, yazdığı yazıda konu hakkında şunları kaydetti;

"Gelecek ve Deva partileri arayış içindeler. Bir araya gelme denemeleri hep başarısızlıkla sonuçlandı. Sıkıntı Gelecek Partisi’nde daha çok kendini gösteriyor. O nedenle AKP’ye 3 veya 5 milletvekilinin geçeceği uzun zamandır konuşuluyor."

"Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın kapısı çalındı"

Gelecek ve DEVA’lı isimler sıkıntılarını aşmak için 2 kapıyı çaldıklarını kaleme alan Bozkurt'un yazısı şöyle devam ediyor;

"Bunlardan birisi Abdullah Gül.  Gül, aktif siyasette olmayacağını bir kez daha net bir biçimde “beni bu işlere karıştırmayın” diyerek anlattı. Ama bu görüşmelerden sonra Gül, Erdoğan ile kendi talebi üzerine bir görüşme gerçekleştirdi. Burada dillendirilen önerilerinden birisi belki de “dağınıklığı” gidermesini istemesiydi. Bu görüşmenin işe yarayıp yaramadığını, galiba AKP’nin 2025 Mart ayına ertelenen büyük kongresinde göreceğiz. Çalınan kapılardan ikincisi Bülent Arınç’tı.  Erdoğan Temurci’ye uzun uzun ekonomide, dış politikada yaptıklarını ve yapmak istediklerini anlatmış. Sonra da partisine davet etmiş, kapılarının herkese açık olduğunu da ekleyerek. Bunun içine Ahmet Davutoğlu’nun bile girdiğini dile getirenler kadar, “o kadar da olamaz” diyenler de mevcut. Bu görüşmenin SP TBMM Grubunda ve Gelecek Partisi’nde hoş karşılanmadığını da bizzat Davutoğlu Temurci’ ye iletmiş."

 Sedat Bozkurt'a ait yazının tamamı için;

https://kisadalga.net/yazar/akp-gelecek-ve-devaya-kapisini-acar-mi_105234