Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "AKP’nin yargıyı siyasetin sopası olarak kullanmasına müsaade etmeyeceğiz. Adalet tecelli edene dek mücadelemiz devam edecek" dedi.

CHP'li Bülbül, 27'nci dönemden CHP’li 72 milletvekilinin yargılandığı “Tayyipler alemi” davasına ilişkin açıklama yaptı. 

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

AK Parti'li Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu: AK Parti'li Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu:

“17 Temmuz 2018 tarihinde 7'inci Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaşmış olduğu ‘Tayyipler Alemi’ isimli karikatürü retweet ettikleri gerekçesiyle 27. dönemden 72 CHP milletvekili ve 7'inci Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılandıkları davalar halen devam ediyor. Halkın vekili olan, vatandaşın haklarını savunan, anayasal hak ve özgürlükleri ve ifade özgürlüğünü kullanan CHP vekillerine karşı yargının bir sopa olarak kullanılmasını ve siyasi yasak getirme tehdidini kabul etmiyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanarak, ODTÜ mezuniyet töreninde söz konusu karikatürün pankartını taşıdıkları için haklarında dava açılan üniversite öğrencilerinin ve karikatürün çizerinin suçsuz olduğu mahkeme kararıyla kesinleştiği halde AKP, CHP 27. Dönem milletvekillerine yönelik yargıyı bir tehdit sopası olarak kullanmayı düstur edindiğinden siyasi yasak tehdidiyle milletvekillerini sindirmek istiyor."

Editör: Esin Özdemir