AKP Teşkilat Başkanlığının X (Twitter) hesabından yapılan açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensibiyle Nevşehir İl Başkanlığına Muhammed Feyzi Aygün, Ağrı İl Başkanlığına İlhami Yıldız ve Çanakkale İl Başkanlığına Ömer Faruk Göktürk'ün atandığı bildirildi.

Öte yandan, yeni il başkanlarına görevlerinde başarı dileğinin yer aldığı açıklamada, eski il başkanlarına göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

İstifa etmişlerdi

AKP Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve AKP Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör, yaptıkları açıklamalarda görevlerinden istifa ettiklerini bildirmişti. 

Makas, açıklamasında, "5 yıldır büyük bir gurur ve onurla yürüttüğüm AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevimi Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle tamamlamış bulunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

AKP Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör ise 26 Ocak 2023'ten bu yana yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı'nın ilk ve belki de en önemli virajı olan önümüzdeki seçimler için 26.01.2023 tarihinden beri büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Ağrı İl Başkanlığı görevinden Genel Merkezimizin takdiri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile görevimi bırakıyorum" demişti.

Editör: Esin Özdemir