Güncel

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Duma Başkan Yardımcısı Çernışov'u kabul etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı nedeniyle katıldığı Antalya'da, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Boris Çernışov'u kabul etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı kapsamında bulunduğu Antalya'da, Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma Başkan Yardımcısı Boris Çernışov'u kabul etti.

Söz konusu kabulde, bölgesel ve küresel konular, parlamentolar arası ilişkiler ile İsrail'in Filistin'e yönelik hukuksuz saldırıları, Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetleri ve bölgede kalıcı ateşkesin temin edilebilmesi için atılabilecek adımlar görüşüldü.

Ayrıca, Kurtulmuş, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin, iki ülkenin de yararına olacağını vurguladı.

Gazze'de İsrail'in ortaya koyduğu insanlık dışı saldırılara karşı Rusya'nın da Türkiye ile benzer fikirlere sahip olmasının memnuniyet verici olduğunun altını çizen Kurtulmuş, uluslararası camianın baskılarının, özellikle Batılı ülkelerde ortaya konulan Filistin'e destek gösterilerinin, İsrail hükümeti üzerinde bir baskı oluşturduğunu ve dört günlük de olsa geçici bir ateşkesin sağlanmasının temin edildiğini ekledi.